Sebarozvoj s koučkou: Čo s potrebou kontroly?

Sebarozvoj s koučkou: Čo s potrebou kontroly?

To, čo sa okolo nás stane, mať pod kontrolou nemôžeme. Napriek tomu si nemusíme zúfať, lebo môžeme mať pod kontrolou naše reakcie na to. Od nich závisí, či si budeme hovoriť, že život je boj alebo radosť. Naše reakcie vychádzajú z presvedčení, ktoré máme hlboko v sebe uložené. Sú do nás všité a čím dlhšie ich používame, tým silnejší je šev. A keď nám príde, že ho máme chuť vypárať, lebo nás tlačí, on je už taký mocný, že nepopustí. Vtedy vzniká výzva – netreba sa trápiť páraním, treba zmeniť svoje obvyklé reakcie, svoju rutinu, svoje zabehnuté rituály a nahrádzať ich novými. Keď už sa rozhodnete a otvoríte tomu, že chcete niektoré svoje reakcie meniť, možnosti prídu.

Pozri aj: Ženské vynálezkyne, ktoré nám uľahčili život. Pozri, ako!

nerozhodnosť

Zdroj: Shutterstock®

Kontrola a vnímavosť

Chce to trénovať vnímavosť a nehodnotiaco sledovať, z čoho nám chodí lepšia odozva na naše snaženie. Potom je to už “jednoduché” – chce to od nás robiť čo najviac toho, čo nám robí dobre. A opakovať to dovtedy, než je z toho rituál.

Odporúčame: Prečo si dopriať pohár mlieka po cvičení? Neuveríš, ale je prospešné!

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 10.04.18 08:04

ĽŠ
karma
100.00

Zmena rutiny a najmä tréning sú naozaj prospešné.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní