Sebarozvoj s koučkou: Čo so strachom?

Sebarozvoj s koučkou: Čo so strachom?

Potrebujeme byť silnejší, než to, čoho sa obávame. Aby sme to dosiahli, musíme najskôr okúsiť strach. Nie ho zvládnuť alebo prekonať, ale jednoducho ním prejsť. Inými slovami, pozrieť sa spriama na svoje obavy a postaviť sa im. Strach je neraz reakciou na situácie alebo na udalosti, ktoré nás zaskočia a nevieme, ako na ne reagovať. Korene tejto reakcie siahajú až do dôb, kedy príbytkom človeka boli jaskyne a kedy bol útek zárukou prežitia. Aj dnes existujú situácie, kedy je útek dobrým prostriedkom na prežitie, avšak vo väčšine prípadov je naša reakcia vyvolaná vnútornými obavami a útek je to najhoršie z možných riešení.

Ako prekonať strach?

Zdroj: Shutterstock®

Akonáhle sme schopní uvedomiť si, že strach, ktorý nás ovláda, je svojím spôsobom mechanická sila - reflex - a že nemá nič spoločného s rozumom, stávame sa silnejšími, než on.

„Môžete poraziť takmer každý strach, ak sa tak rozhodnete vo svojej mysli. Pretože pamätajte, že strach neexistuje nikde inde, len vo vašej mysli.“

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 14.08.18 06:51

ĽŠ
karma
100.00

Stručný a výstižný článok!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní