Sebarozvoj s koučkou: Čo so zhadzovaním seba?

Sebarozvoj s koučkou: Čo so zhadzovaním seba?

„Pozri sa na svoj zadok – je predsa obrovský!“ „Ako neznášam svoje otrasné vlasy, nič sa s nimi nedá robiť!“ „Keď mi brucho ešte trochu narastie, môžem sa rovno kotúľať!“ Pristihnete sa niekedy pri tom, že si takto „polichotíte“? Okrem pestovania sebalásky a učenia sa akceptovať samého seba (pretože nijaké dieťa sa nenarodí s komplexom menejcennosti) môžete podniknúť ešte niečo zakaždým, keď sa zhodíte sami pred sebou.

nedostatočné sebavedomie

Zdroj: Shutterstock®

Dr. Cash ponúka "pravidlo rovnakého času", a mne príde dobre využiteľné. Spočíva v tom, že potrebujete rovnaký čas ako kritike, venovať aj tým pozitívnym stránkam svojho zovňajšku – aby to bolo spravodlivé. Okrem veľkého zoznamu toho, čo si vyčítate, sa nájde dosť toho, čo sa ľuďom na vás páči. Principiálne treba každú jednu kritiku, namierenú voči sebe, vyvážiť aspoň jednou pochvalou. Pre rovnováhu – čas, venovaný premýšľaniu o pozitívnych stránkach by nemal byť nikdy kratší, ako ten, ktorý je venovaný pripomínaniu negatívneho.

„Váš úspech závisí predovšetkým od toho, čo si o sebe myslíte vy a či si dôverujete.“

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní