Šport v staršom veku: Tieto ženy dokazujú, že vek je len číslo!

Šport v staršom veku: Tieto ženy dokazujú, že vek je len číslo!

Šport v staršom veku nie je zakázaný. Tento basketbalový tím 80-ročných žien dokazuje, že vek je len číslo! Ich hlavné heslo znie: "Ak sa dokážete postaviť na nohy a urobiť pár krokov, ste vítaní."

The San Diego Splash je starší ženský basketbalový tím, ktorý hrá s mierne upravenými pravidlami, no o to dravšie tieto úžasné ženy sú. Ako hovorí jedna z nich, hrajú za priateľstvo, sesterstvo a za život.

Splash je najstarším tímom v rámci asociácie basketbalových klubov pre seniorov v San Diegu (hráči musia mať 80 rokov alebo viac, aby sa mohli stať členmi). Sú držiteľkami dvoch titulov v národnej seniorskej súťaži National Senior Games. Niektoré z nich dokonca už presiahli hranicu 90 rokov, ako napríklad Meg Skinner a Grace Larson, ktoré majú už neuveriteľných 91 rokov.

Odporúčame: Prechádzky a ich zdravotné benefity, ktoré musíte poznať!

Šport v staršom veku

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Niektoré z týchto talentovaných hráčok dokonca nikdy predtým nehrali basketbal. Pani Larsonová mala 78 rokov, keď dostala svoje prvé basketbalové tenisky a bol to pre ňu vraj vzrušujúci moment.

Kedysi mali ženy zakázané hrať podobné športy, a preto tieto dámy využili príležitosť a rozhodli sa dobehnúť zameškané. Pani Skinnerová hrala niekoľko rokov rôzne športy a aj napriek niekoľkým zraneniam, vrátane dvoch zlomenín zápästia a štyroch zlomenín prstov, sa nevzdala a reprezentuje svoje rodné mesto s číslom na chrbte.

basketbal v dôchodku

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Staroba nie je prekážkou

Medicína nám neustále poskytuje dôkazy, že práve cvičenie, pohyb a zdravý životný štýl sú receptom pre dlhovekosť. Nie je preto prekvapením, že mnohé z hráčok prežili svojich súrodencov a priateľov. "Mnohí moji priatelia si mysleli, že som šialená, keď som chcela v 66 rokoch začať hrať. Vraj si zlomím ruku alebo nohu," tvrdí 87-ročná Marge Carlová. Nenechala sa odradiť, no bohužiaľ nikto z tých priateľov už nežije a nemôže sa na vlastné oči presvedčiť, ako Marge bojuje za dlhší život.

S viac ako 6 miliónmi zobrazení sa rozšírilo video o tomto výnimočnom tíme po celom svete a inšpiruje každého lenivca, každého človeka v každom veku, ktorý stále váha nad tým, či cvičiť alebo nie. Ženy z tímu The San Diego Splash presviedčajú celý svet, že vek je naozaj len malé a bezvýznamné číslo.

Odporúčame: Tajomstvo krásy Halle Berry: Má 50 rokov, no vyzerá na 20!

žena na dôchodku

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Kelemenová 13.08.17 17:45

SK
karma
86.00

ja si myslim ze sportovat treba v kazdom veku... staci si vybrat len ten spravny a vekovo pristupny sport..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní