5 spôsobov, ako pripraviť šošovicu: Tieto recepty budeš milovať!

    • Zdieľaj:
- Galéria
2 z 5

2. Šošovicový šalát

Uvarená šošovica, klasická, čierna i červená, dokáže razom zvýšiť výživovú hodnotu každého šalátu a obohatiť ho o poriadnu dávku dôležitých proteínov. Stačí ju uvariť a pridať k obľúbenej kombinácii zeleniny. Druhou možnosťou je nechať si šošovicu naklíčiť a do šalátu pridať už len klíčky. Tie sú ľahko stráviteľné a výživné. Pripraviť si však môžete i teplý šošovicový šalát. Do stredne veľkého hrnca dáme variť 250 g šošovice. Tesne pred dovarením pridáme nahrubo nastrúhané 2 väčšie mrkvy a nakrájanú jednu paličku stopkového zeleru. Dochutíme soľou a korením a necháme variť ešte asi 15 minút. Vodu zlejeme. V malej miske zmiešame 2 PL horčice, 1 PL citrónovej šťavy a lyžičku olivového oleja. Zmes pridáme k šošovici a všetko dôkladne zamiešame. Šalát podávame s grilovaným kuracím mäsom, tofu, plátkom celozrnného chleba či feta syrom.

Zdroj: Shutterstock®

2 z 5