7 užitočných rád ako vrátiť život vášmu oblečeniu

7 užitočných rád ako vrátiť život vášmu oblečeniu
  • 18.03.2017
  • Miška Baboľová

Všetci chceme vyzerať čo najlepšie. Niekedy však stačí málo na to, aby sa z premysleného outfitu stala malá módna katastrofa. Rýchlik na silonkách, vytiahnuté vlákno na svetri či žuvačka na džínsoch. Obľúbeného kúska sa nemusíte hneď zbaviť. Dajte mu druhú šancu a prečítajte si sedem rád, ako prinavrátiť život oblečeniu, ktoré nesedí tak, ako by malo.

Preč s hrčkami na svetri   ̶  stačí obyčajná žiletka

Sezóna pletených svetrov sa síce pomaly končí, no nikdy nemôžete vedieť, kedy budete chcieť ten svoj obľúbený opäť prevetrať počas chladnejších jarných dní. Ak ste ho počas zimy nosili často, môžete na ňom napočítať mnoho hrčiek, takzvaných „žmoliek". Tie dokážu nahnevať. Vy si však nenechajte pokaziť náladu ani vzhľad a „žmoliek" sa jednoducho zbavte. Ako? Ohoľte ich jednorazovou žiletkou. Váš sveter bude vyzerať ako nový. Týmto spôsobom si môžete zachrániť akékoľvek oblečenie.

Zachytili ste sa svetrom o niečo? Napravte vytiahnuté vlákno

Pri svetroch sa ešte na chvíľu zastavíme. Aj malým nepozorným pohybom sa vám môže podariť vytiahnuť z neho kúsok vlny. Ani takýto sveter nemusíte ihneď zahodiť. Stačí, ak si z vlasov vyberiete obyčajnú sponku, vytiahnutý kúsok cez ňu prevlečiete, a potom prestrčíte cez sveter. Vytiahnutej vlny sa síce nezbavíte, no na vnútornej strane svetra ju nikto neuvidí.

Bude vás zaujímať: Stop každodennej rutine: Nevyhýbajte sa zmenám

Sezóna pletených svetrov sa síce pomaly končí, no nikdy nemôžete vedieť, kedy budete chcieť ten svoj obľúbený opäť prevetrať počas chladnejších jarných dní. Ak ste ho počas zimy nosili často, môžete na ňom napočítať mnoho hrčiek, takzvaných „žmoliek“.

Zdroj: Shutterstock®

Žuvačka na nohaviciach? Preč s ňou!

Sadnúť si na niekoho žuvačku „odloženú" na stoličke je nechutné. Ešte horšie je, keď sa vám prilepí na obľúbené džínsy. Vďaka tejto rade sa s nimi však nemusíte rozlúčiť. Aj keď odstránenie prilepenej žuvačky je namáhavé, tie džínsy za to stoja! Do mikroténového vrecúška dajte niekoľko kociek ľadu a zaviažte ho. Môžete použiť aj vrecúška na zips. Položte vrecúško na miesto, kde sa žuvačka nachádza a týmto spôsobom ju zmrazte. Po asi desiatich minútach by žuvačka mala ísť dolu ľahšie. Zoškrabať ju môžete napríklad príborovým nožíkom. Ak ľad nepomohol, zabaľte rifle do vrecúška a vložte ich na noc do mrazničky a zmrazenú žuvačku zoškrabte na ďalší deň.

Bude vás zaujímať: Psychohygiena: Zatočte s negatívnou energiou a stresom

Sadnúť si na niekoho žuvačku „odloženú“ na stoličke je nechutné. Ešte horšie je, keď sa vám prilepí na obľúbené džínsy. Vďaka tejto rade sa s nimi však nemusíte rozlúčiť.

Zdroj: Shutterstock®

O číslo menšie topánky? Takto ich zaručene roztiahnete!

Topánky  ̶  slabosť nejednej ženy. Kúpite si aj o číslo menšie, len aby ste ich nemuseli nechať v obchode. A nosíte ich, aj keď vás tlačia. Ani toto nemusí byť problém a krásu nových topánok si môžete vychutnať dokonca bez otlakov. Ako? Oblečte si hrubé ponožky a snažte sa obuť si nové topánky. Ak sa vám to podarilo, pristúpte na krok číslo dva. Zoberte fén a topánky zohrievajte.

Keď sa vám bude zdať, že vyššiu teplotu už vaše nohy neznesú, vypnite fén a v topánkach sa poprechádzajte po byte, kým topánky nevychladnú. O pár milimetrov určite povolia. Ak sa vám nechce topánky zahrievať fénom, vložte do nich vrecúško s horúcou vodou a keď sa topánky zohrejú, obujte si ich a prechádzajte sa v nich. Krok číslo jedna môžete nahradiť aj tým, že topánky rovno ponoríte do horúcej vody. Tento trik je najúčinnejší pri obuvi vyrobenej z koženého či koženkového materiálu.

Bude vás zaujímať: Nespavosť už nebude váš problém: Privoďte si opäť sladké sny

Topánky  ̶  slabosť nejednej ženy. Kúpite si aj o číslo menšie, len aby ste ich nemuseli nechať v obchode. A nosíte ich, aj keď vás tlačia. Ani toto nemusí byť problém a krásu nových topánok si môžete vychutnať dokonca bez otlakov.

Zdroj: Shutterstock®

Nech sa z košele nič nepýta von

Košeľa patrí k základným kúskom každého šatníka. Môže byť elegantná, športová, s golierom či bez, s dlhým i krátkym rukávom, no nikdy sa z nej nič nemôže chcieť dostať von. Ak máte pocit, že vám z nej čochvíľa odletí gombík, pravdepodobne ste zvolili zlú veľkosť. Bežné však je, že medzi gombíkmi vznikajú medzierky, cez ktoré je vidieť to, čo by malo ostať zahalené. Najmä, ak sa na vás niekto zadíva z profilu. Tento nevkusný problém môžete odstrániť za pár sekúnd. Vezmite obojstrannú lepiacu pásku a malými kúskami zlepte voľný priestor medzi gombíkmi. Budete sa môcť komfortnejšie hýbať a vaša košeľa vás nezradí.

Bude vás zaujímať: Teror v práci: Zakročte voči šikane na pracovisku

Môže byť elegantná, športová, s golierom či bez, s dlhým i krátkym rukávom, no nikdy sa z nej nič nemôže chcieť dostať von.

Zdroj: Shutterstock®

Vykúkajúcu kosticu nevidíte, ale jednoznačne ju cítite

Kostica, ktorá sa snaží dostať von z podprsenky je nepríjemná a bolestivá záležitosť. Ak ste si ráno takúto podprsenku obliekli a teraz sa neviete dočkať, kedy si ju konečne budete môcť dať dole a zahodiť ju, čítajte ďalej. Jednoduchým spôsobom sa môžete ušetriť od bolesti. Vezmite malý leukoplast a miesto, odkiaľ sa kostica snaží dostať von, prelepte. Je to len dočasné riešenie, no môže zachrániť váš deň.

Bude vás zaujímať: Detox: Zbavte sa toxickej závisti

Kostica, ktorá sa snaží dostať von z podprsenky, je nepríjemná a bolestivá záležitosť. Ak ste si ráno takúto podprsenku obliekli, a teraz sa neviete dočkať, kedy si ju konečne budete môcť dať dole a zahodiť ju.

Zdroj: Shutterstock®

Rýchlik patrí na koľajnice, nie na silonky

Pozná to asi každá žena. Jemné silonky majú mnoho nepriateľov  ̶  dlhé nechty, stoličky, drsné povrchy a málo času na opatrné obliekanie. Roztrhnúť sa dokážu aj pri tom najopatrnejšom zaobchádzaní. Ešte horšie je, keď si roztrhnete posledné silonky, ktoré máte doma a vy bez nich odísť nemôžete. Vtedy prichádza na rad priesvitný lak na nechty. Aby sa z malej dierky nestal dlhý rýchlik, zalakujte oba jej konce. Silonka sa vám už nebude párať.

Bude vás zaujímať: Akné aj po tridsiatke? Zbavte sa ho raz a navždy!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Daniela Bieliková 18.03.17 07:05

DB
karma
117.00

dobré rady, tú s fénom na malé topánky mám odskúšanú - pomohlo :-)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 18.03.17 14:21

PV
karma
113.00

Všetko už ovládam, veľa čítam, tak toto už viem..Ale inak dobré rady,pre tých ,kt. to ešte nevedia..

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 18.03.17 14:59

MM
karma
100.00

tie kostice ma rozčulujú...

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 16.10.18 21:32

JK
karma
100.00

Dobrá rada hodná groš

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní