Ako ušetriť pri kúpe kozmetiky a spotrebičov pre starostlivosť o telo

Ako ušetriť pri kúpe kozmetiky a spotrebičov pre starostlivosť o telo

Videli ste ten nový make-up od Dioru, rúž Chanel či vôňu Cartier v dokonalom flakóne, ktorý je pýchou každej poličky alebo komody? Sú také dokonalé, že ich musí mať každá správna beauty maniačka. A vôbec nevadí, že už má doma nejeden rúž v takom istom odtieni. Chanel je proste Chanel a nech ten rúž stojí čokoľvek, jednoducho ho musíte mať.

V jednej chvíli si hovoríme, že ten, kto vymyslel pútavé reklamy by mal byť vystrelení do vesmíru, no v zapätí mu ďakujeme, pretože vďaka nemu poznáme všetky novinky na našom trhu, ktoré stoja za vyskúšanie. No niekedy ani nepotrebujeme reklamu na to, aby sme sa nechali zlákať kúpou nového produktu, ktorý bude presne zapadať k tým päťdesiatim, ktoré už doma máme. Niekedy sa stačí prejsť po obchodnom centre a domov odchádzame ovešané taškami. Partneri nám túto našu márnotratnosť musia tolerovať, no naše bankové účty neraz plačú. Ale dámy, pozor! Odolajte pokušeniu kúpiť si novú vôňu od Armaniho alebo Dolce & Gabbana. Poradíme vám, ako ušetriť na kozmetike. Veruže, dá sa to!

Pozri aj: 3 najlepšie manželky podľa znamenia horoskopu: Si to aj ty?

ako ušetriť na dekoratívnej kozmetike

Zdroj: Shutterstock®

Základom je poriadok

Najdôležitejšie je mať poriadok vo všetkej kozmetike, ktorú vlastníte. Ak si bežne striedate kabelky, je ťažké ustriehnuť, v ktorej aký rúž alebo púder máte. Vyhraďte si preto jeden deň, kedy si zosumarizujete všetku kozmetiku, ktorú máte na poličke v kúpeľni, v toaletnom stolíku, v kozmetických taštičkách, na nočnom stolíku, v kabelkách,... Takto objavíte aj svoj milovaný rúž, ktorý ste tak dlho hľadali. Nezabudnite pri všetkých produktoch skontrolovať dátum exspirácie. Takýmto spôsobom si uvedomíte, koľko kozmetiky vlastne máte a že zbytočne míňate peniaze na veci, ktoré v skutočnosti ani nepotrebujete. Pamätajte na to aj vtedy, keď najbližšie vkročíte do drogérie, parfumérie alebo sa rozhodnete objednať si niečo online.

Ušetriť sa dá aj pri veľkých baleniach

Objavili ste telové produkty, ktoré vám vyhovujú a kupujete si ich stále dookola? Poprípade ste natrafili aj na šampón a kondicionér, ktorý sedí vašim vlasom? Tak v tom prípade si kúpte hneď ich veľké balenia. Jednotková cena je pri väčších baleniach oveľa nižšia než pri tých menších. Nebojte sa teda investovať do toho, čo vám vyhovuje.

prečo využiť zľavové kupóny na internete

Zdroj: Shutterstock®

Zľavy, akcie, kupóny, vernostné programy,...

V zahraničí bežne ľudia využívajú rôzne kupóny, vďaka ktorým môžu pri nákupe ušetriť alebo dokonca získať produkty naviac a zadarmo. Prečo takéto akcie nevyužívať aj u nás? Mnohé obchodné reťazce vydávajú rôzne akciové letáky, kde nájdete množstvo produktov a, samozrejme, aj kozmetiku za výhodnejšie ceny. Niektoré priamo do letákov prikladajú kupóny, ktoré si stačí vystrihnúť a predložiť v pokladní pri platení.

Nebojte sa tiež využiť kupóny či zľavové kódy, ktoré môžete zosožiť aj pri nakupovaní online. Mnohé internetové e-shopy alebo kamenné drogérie využívajú vernostné programy, pri ktorých za nákup získavate body. Tie si viete uplatniť pri ďalšom nákupe.

V kurze sú aj rôzne newslettre, pri ktorých vám všetky informácie o aktuálnych zľavách online obchodov chodia priamo do vašej mailovej schránky. Pre niekoho ide o nevyžiadanú poštu, ktorá je otravná, no pre niektorých je to ďalší skvelý spôsob, ako ušetriť na kozmetike i oblečení.

zásady šetrenia

Zdroj: Shutterstock®

Multifunkčnosť je v kurze

Kto šetri, má za tri! A šetriť môžete aj tým, že budete dávať prednosť multifunkčným produktom alebo produktom, ktoré môžete využiť na viacero spôsobov. Páni môžu vsadiť predovšetkým na produkty typu 2 v 1, 3 v 1 a pod. Sú to produkty, ktoré sú určené na telo i vlasy.

Dámy zase môžu nahradiť lícenku rúžom, namiesto ceruzky alebo tieňa na obočie môžu používať očný tieň, namiesto očných tieňov môžu siahnuť po rozjasňovačoch a pod. Vynájsť sa vždy dokážete. Stačí len chcieť a mať trošku fantázie.

Dajte na rady susedky!

Recenzia od susedky je vždy dobrou referenciou pri kúpe nejakého produktu. Avšak pri pleťovej kozmetike by ste sa mali mať na pozore. Každá z nás má iný typ pleti a každej vyhovuje niečo iné. Preto platí, že ten úžasný pleťový krém s obsahom 24 k zlata, ktorý susedka miluje, nemusí sedieť aj vám. Iné to je v prípade prístrojov určených na ošetrenie pleti alebo celého tela. Napr. taký IPL epilátor, na ktorý nedá dopustiť vaša kolegyňa, môžete vyskúšať aj vy. Pri takejto väčšej investícii do nejakého prístroja je vhodné sledovať všetky recenzie od reálnych užívateliek. Síce výrobca môže uviesť, že epilátor je určený na bezbolestné odstraňovanie chĺpkov, v skutočnosti to tak byť nemusí.

Pozri aj: Kedy vzniká reumatická horúčka? Pozor na rôzne príznaky ochorenia!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní