Ako zabrániť roseniu okuliarov pri nosení rúška: Toto potrebuješ ovládať!

Ako zabrániť roseniu okuliarov pri nosení rúška: Toto potrebuješ ovládať!

Bez ochranného rúška, ani na krok! Ale čo majú robiť tí, ktorí nosia okuliare a s rúškom sa im rosia tak, že nič nevidia? Risknúť to bez neho a dúfať, že si ich koronavírus nenájde alebo existujú aj iné riešenia? My sa prikláňame k tým iným riešeniam. Existuje totižto niekoľko šikovných trikov, ktoré vám pomôžu zabrániť roseniu okuliarov svojim dychom.

V prvom rade, odborníci tvrdili, že ak nosíte dioptrické okuliare, tak by ste si mali zaobstarať rúško s drôtikom. Drôtik totižto utesní rúško v okolí vášho nosa, a tak predídete ich roseniu. Ale bohužiaľ, z vlastnej skúsenosti vieme, že okuliare sa budú rosiť aj pri rúšku s drôtikom aj bez neho. Ako ďalšie sa núka výmena okuliarov za kontaktné šošovky. Tu je však riziko, že vás šošovky začnú v očiach rezať a vy si tak budete musieť pošúchať oko – a to je veru v momentálnej situácii neprípustné. Čo teraz? Skúste overené triky, ktoré vám určite pomôžu predísť roseniu okuliarov.

Odporúčame: TOP bylinky pre zdravé dýchacie cesty: Tieto si dopestuješ i doma!

ako zabrániť zhmlievaniu okuliarov

Zdroj: Shutterstock®

Skúste mydlo

Takým najčastejším babským trikom, ako predísť roseniu okuliarov je použitie mydla. Či už tekuté alebo klasické, použite ho na vytvorenie neviditeľného ochranného filmu na sklách okuliarov. Mydlom jemne pretrite vonkajšiu aj vnútornú časť sklíčok a nechajte chvíľku pôsobiť. Pozor, mydlo nezmývajte, ale prostredníctvom suchej utierky sklíčka preleštíte.

Pomáha aj pena na holenie

Pena na holenie je tým najlepším pomocníkom, ako zabrániť roseniu okien na aute. Ale osvedčila sa aj pri dioptrických okuliaroch. Penu jednoducho aplikujete na sklíčka okuliarov, chvíľu nechajte pôsobiť a doleštite bavlnenou utierkou.

čo pomáha proti roseniu okuliarov

Zdroj: Shutterstock®

Vyskúšajte aj detský šampón alebo kondicionér

Podobne ako mydlo, tak aj detský šampón alebo kondicionér na vlasy zanecháva na povrchu okuliarov tenký neviditeľný film, ktorý dokáže ochrániť okuliare pred zahmlievaním. Stačí malé množstvo šampónu alebo kondicionéru aplikovať na sklíčka a rozotrieť, a potom prostredníctvom mäkkej utierky utrieť do sucha.

Zaujme ťa: Trápi ťa jačmeň v oku? Poradíme ti, čo naň skvele zaberá


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Chromíková 26.04.20 09:41

MC
karma
109.00

Pena na holenie pomohla ,ale rúško s drôtikom je dôležité.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní