Ako zvládať stres pred Vianocami a nepripraviť sa o kúzlo týchto sviatočných dní?

Ako zvládať stres pred Vianocami a nepripraviť sa o kúzlo týchto sviatočných dní?

Čas vianočný, čas zázračný, ale v mnohých prípadoch aj stresový. Aj keď sa na toto obdobie celý rok tešíme, mnohí z nás môžu pociťovať stres, ktorý im prípravy na toto vianočné obdobie plné pohody a relaxu znepríjemní. A hlavne v tomto roku, kedy strach a neistota číha na každom kroku. Mnohí z nás nevedia, aký bude ďalší rok, či budú mať prácu a príjem do domácnosti, či ich nepostihne koronavírus a podobne.

Ak k tomu pridáme hektické nakupovanie vianočných darčekov na poslednú chvíľu, varenie, pečenie, upratovanie a zdobenie vianočného stromčeka i celej domácnosti, tak všetci túžime len po jednom – aby sme si Vianoce užili v pokoji a láske. Ako sa teda vyhnúť nechcenému darčeku v podobe predvianočného stresu? Čo odporúčajú odborníci? Ako si užiť Vianoce bez stresu?

Odporúčame: Ako vyzdobiť štedrovečerný stôl: Stavíš na klasiku?

ako zvládať predvianočný stres

Zdroj: Shutterstock®

Nie všetko musí byť dokonalé

Na čo myslíte pred spaním? Na to, že nemáte poumývané okná alebo vytretý každý jeden kút v domácnosti? Alebo skôr na to, aké opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom vyhlási vláda a krízový štáb a vy si tak nebudete môcť užiť sviatky v kruhu rodiny? Trápi vás skôr fakt, že ešte nemáte nakúpené všetky vianočné darčeky a nedali ste si varené víno so všetkými kamarátkami? Aj keď vo vašich predstavách musí byť všetko dokonalé, navonok to tak byť nemusí. Prepnite sa do režimu „relax“ a upokojte sa. Idealizovaná a hlavne dokonalá predstava sviatkov vám nemusí vyjsť, v dôsledku čoho môžete byť podráždení a odnesú si to vaši najbližší. Namiesto toho si užívajte každú chvíľu vášho života každú chvíľu strávenú s rodinou.

na čo je dobrá prechádzka

Zdroj: Shutterstock®

Naplánujte si vonkajšie aktivity

Vraví sa, že taká prechádzka je liekom na všetko. A veru, pobyt na čerstvom vzduchu vám pomôže prekonať aj predvianočný stres a zhon. Vydajte sa preto na prechádzku do lesa alebo len tak po meste a upokojte sa v žiare vianočnej výzdoby či už samotného mesta alebo jeho obyvateľov. Hneď zabudnete na všetky problémy a starosti, ktoré vám nedajú spávať!

na čo je dobrá aromaterapia

Zdroj: Shutterstock®

Obráťte sa na aromaterapiu

Je veľmi ľahké podľahnúť predvianočnému stresu, a to aj takto pár dní pred samotným Štedrým dňom. Preto, ak pociťujete úzkosť a stres, tak vyskúšajte aromaterapiu. Vôňa dokáže navodiť príjemnú atmosféru a rovnako v myšlienkach dokáže preniesť na úplne iné miesto, ktoré je vášmu srdcu najbližšie. Odborníci pri aromaterapii odporúčajú využívať esenciálne oleje, ktoré pomáhajú zmierniť stres. V prvom rade je to olej z levandule, medovky či kamiliek. Olej stačí nakvapkať do aromalampy a relaxovať. Poprípade pár kvapiek môžete pridať aj do kúpeľa.

Pozri aj: Ozdoby na stromček zo slaného cesta: Tak jednoduché a krásne!

Stress Killer

Zdroj: Alcohol Killer

Stress Killer pomáha tiež!

Stres je akýmsi tichým zabijakom. V prvom rade môže oslabiť náš imunitný systém, no pri dlhodobom vystavovaní sa stresovým situáciám nás môže dokonca ohroziť aj na živote. To je dôvod, prečo všetci odborníci dvíhajú varovný prst a odporúčajú znížiť úroveň stresu na minimum. Ľahšie sa to povie, než vykoná. Existuje však niekoľko overených spôsobov, ako sa zbaviť stresu a jedným z nich je aj zabijak stresu, tzv. STRESS KILLER.

Zabudnite na dychové cvičenia a počítanie do troch. Tento zabijak stresu v podobe funkčného nápoja vám pomôže dostať stres pod kontrolu. No skôr, než sa vrhnete do boja so stresom, je potrebné uvedomiť si, prečo stres nie je pre nás prospešný. V prvom rade ho môžeme spájať s bolesťou hlavy – no to je len mierny príznak jeho pôsobenia. Z dlhodobého hľadiska môže stres znížiť kvalitu nášho spánku, prispieť k vzniku depresie, úzkosti, môže spôsobiť naše vyhorenie, ba ohroziť aj na živote.

Stress Killer obsahuje vybrané bioaktívne látky, ktoré pomáhajú upokojiť nervový systém a zároveň podporujú zdravý spánok. Obsahuje kombináciu vitamínov (vitamíny B3, B6 a B1) prispievajúcich k zlepšeniu našej psychiky, fungovaniu svalov, ale aj k rovnováhe elektrolytov. Účinky vitamínov sú podporené aj výťažkami z medovky a chmeľu, no tiež horčíkom a ďalšími 73 stopovými prvkami.

Tento funkčný nápoj tiež obsahuje najúčinnejšiu formu betaGLUKÁNu, ktorý je dôležitý pre správne fungovanie nášho imunitného systému, ktorý je pri strese najviac ohrozený.

Stress Killer je nealkoholický relaxačný a antistresový nápoj, ktorý je určený pre pokojný životný štýl a životný elán. Je zostavený na kombinácii ovocných extraktov, vitamínov, minerálov a hlivy ustricovej. Navyše jeho bylinková chuť medovky vás osvieži a zároveň dodá nový životný elán a pokoj do života. Zmiernite stres a cíťte sa pokojne s funkčným nápojom od βG KILLER!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 22.12.20 06:30

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 22.12.20 10:31

KK
karma
105.00

Pred Vianocami som chvalabohu nikdy stres nemala, darčeky nakupujem postupne od leta , mám odskúšané, že stačí upiecť iba 4 druhy koláčikov a s upratovaním pomáha celá rodina.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 29.12.20 18:06

KS
karma
133.00

Treba si hlavne užívať prípravy na najkrajšie obdobie v roku a nesnažiť sa o to, aby bolo všetko dokonale upratané a pripravené. Veď Vianoce sú hlavne sviatkami pokoja a radosti :-)

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 18.03.21 22:34

karma
127.00

treba si pamätať, že na Vianoce chodí Ježiško a nie inšpekcia z Úradu verejného zdravotníctva

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní