Ekologické batohy pre deti: Daj prednosť prírodnému pred umelým!

Ekologické batohy pre deti: Daj prednosť prírodnému pred umelým!

Čo má väčšiu hodnotu – to prirodzené a prírodné alebo to umelo vytvorené a chemické? Čím našej, už aj tak dosť zničenej planéte, prospejeme viac? A čo konkrétne pre to všetko môžeme spraviť my samy? Odpovede sú jednoznačné a čo je úžasné, aj úplne jednoducho aplikovateľné v praxi. Stačí len o malý krôčik vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a ak to spravíme úplne všetci, konečný efekt bude obrovský.

A prečo celý tento eko úvod? Ekologické batohy Nosha pre deti aj dospelých, ktoré sa objavili už aj na našom trhu, nás jedným slovom ohúrili. Nechajte sa ohúriť aj vy!

Pozri aj: Vedela si, že aj potraviny spôsobujú chronický zápal? Zisti, ktoré!

ekologické tašky

Zdroj: Shutterstock®

Ako vyzerá školská taška vášho dieťaťa?

Prezrite si dobre školskú tašku alebo batoh vašej ratolesti. Z čoho sa skladá? Čo myslíte, koľko percent z toho batohu tvorí plast a umelina a koľko ekologické materiály? Ste z tých, ktorí plynulo prešli z nakupovania plastových jednorazových fliaš k tým skleneným, ktoré len opláchnete a použijete znova? Aj do obchodu si už so sebou nosíte svoju obľúbenú ľanovú alebo plátennú tašku, aby ste si nemuseli zakaždým kupovať „igelitku“? Dokonca ani ovocie a zeleninu už pri nákupe nevkladáte do mikroténových vreciek a pečivo si naberáte do svojho krásne vyšitého vrecúška z ľanu? Výborne! Úprimne sa pred vami skláňame. Pretože presne takto, krôčik po krôčiku, sa vie ľudstvo dopracovať k ekologickému zmýšľaniu a šetrnosti, po ktorej naša planéta už dlho tak zúfalo volá.

NOSHA batohy pre deti

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.facebook.com/nosha.bags

Ekologický batoh ako dobrá voľba

Ak teda chcete ísť vo svojej snahe ďalej, skúste ako ďalší krok nahradiť umelú a škodlivú tašku vášho potomka práve za ekologický batoh Nosha, ktorý bez problémov nájdete na internete. Prečo by ste to však mali spraviť? V prvom rade pre prirodzenosť a nezávadnosť materiálov, z ktorých sú tieto tašky vyrobené a v neposlednom rade preto, že sú ergonomicky tvarované, spĺňajúce prísne ergonomické zásady a tak nezaťažujú a neničia chrbtice vašich detí. Vyrobené boli pod dohľadom certifikovaných fyzioterapeutov. Je to mimoriadne dôležitý faktor predovšetkým preto, že telo vašej ratolesti sa vyvíja a práve batoh, ktorý musí deň čo deň nosiť na chrbte, tu vie zohrať veľkú úlohu. Každý jeden školák preto potrebuje, pre svoje pohodlie a správny telesný vývoj, ergonomicky tvarovanú, pohodlnú a ľahkú tašku, ideálne z prírodných materiálov, ako je bavlna, vlna či dokonca drevo.

Prečítaj si: Dieťa v brušku a hudba: Akým repertoárom mu najviac ulahodíš?

tašky v súlade s prírodou

Zdroj: Shutterstock®

Biodegradovateľnosť – znie to síce hrozivo, ale za týmto slovom sa ukrýva jedna jedinečná a pre planétu nesmierne dôležitá vlastnosť. V preklade hovoríme o rozložiteľnosti v súlade s prírodou, teda biologickou aktivitou. Hoci touto vlastnosťou oplývajú aj plastové a umelé produkty, v praxi to funguje tak, že čím viac plastu, umelín a rôznych aditív, tým dlhšie sa daná vec v konečnom dôsledku rozkladá a tým pádom, v konečnom dôsledku, o to dlhšie zaťažuje planétu. To všetko, o čom tu píšeme, vôbec nie je hudba ďalekej budúcnosti či scéna zo sci-fi filmu. Je to opis ekologických batohov a tašiek Nosha, ktoré obohatili náš trh len prednedávnom, no ktoré si rozhodne zaslúžia našu pozornosť.

Zaujme ťa: Lenka Mančíková: Mamina na plný úväzok a kvásková majsterka


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 17.11.18 07:54

ĽŠ
karma
100.00

Niet nad prírodné materiály, konečný efekt je naozaj obrovský.

  • 3
Odpovedať

Alžbeta Stanková 17.11.18 18:34

AS
karma
108.00

vnúčikovi najbližšie aj ja takýto kúpim

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní