Masáž vnútorných orgánov: Toto nezvládne úplne každý!

Masáž vnútorných orgánov: Toto nezvládne úplne každý!

Masáž – chvíľka radosti, ktorú si z času na čas dopraje väčšina z nás. Je to chvíľka, kedy sa nášmu telu venuje niekto iný, kto nám uvoľní svalstvo a v tom najlepšom prípade nám pomôže zbaviť sa bolestí – najčastejšie bolesti chrbta. No musíme uznať, že najlepšia masáž je od partnera. Síce nejde o odbornú masáž, ale aj tak padne vhod. Vedeli ste však, že existuje niečo ako vnútorná masáž orgánov, ktorá vám pomôže zbaviť sa žalúdočných problémov a dokonca vám rozhýbe činnosť všetkých vnútorných orgánov?

Skúsení jogíni vám môžu potvrdiť, že správne vykonaná masáž vnútorných orgánov dokáže ovplyvniť tráviaci systém, pôsobiť na výživu nervov, zlepšiť činnosť svalov, ale tiež zlepšiť dýchanie a upraviť krvný tlak a tonus cievnych svalov. No v tomto prípade je potrebné rozlišovať, čo to tá masáž vnútorných orgánov vlastne je. Pretože nie je masáž ako masáž!

Masáž vnútorných orgánov len pre skúsených!

Masáž vnútorných orgánov môžete vykonávať prostredníctvom svojich rúk. Jednoducho si prostredníctvom prstov a rúk budete vyvíjať tlak na brucho. Jemným stlačením, ale intenzívnym a dostatočne silným, prispejete k tomu, že rozhýbete svoje vnútorné orgány a podporíte tak ich činnosť. Pri masáži pečene je potrebné nájsť bod pod pravým rebrovým oblúkom. Naopak, pod ľavým rebrovým oblúkom zase masáž prospeje vašej slezine. Pri stláčaní oblasti v okolí pupka zase pomôžete svojmu organizmu zbaviť sa opuchu krvných ciev, zlepšiť prietok krvi v obličkách a dolných končatinách.

Masáž však môžete vykonávať aj správnymi telesnými pohybmi. Síce taká masáž miestami vyzerá, akoby ste tancovali alebo sa zvíjali od bolesti, no je skutočne účinná a dokáže vyriešiť množstvo vašich zdravotných problémov. A v poslednom rade je to masáž, ktorú dokážu zvládnuť len tí, čo dokonale ovládajú každý kúsok svojho tela. Teda tí, ktorí sa dokážu dokonale sústrediť a napojiť na vnútorné orgány. V takom prípade ich dokážete ovládať a „mixovať“ nimi. Ako vyzerá taká masáž skutočne skúsených jogínov, ktorí sa venujú svojmu telu už mnoho rokov, si môžete pozrieť v nasledujúcom videu!

Pozri aj: Prečo nechudnem? Tu sú časté dôvody, prečo ručička na váhe neklesá!

- Anketa

ČO MYSLÍTE, JE TO VÔBEC REÁLNE A MOŽNÉ TAKTO OVLÁDAŤ SVOJE TELO?

Odpovedalo 23 ľudí  

Určite áno - pre jogínov to nie je nič zložité
87%
Nie, to sa vôbec nedá
13%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Reibergerová 25.02.20 07:44

MR
karma
104.00

tak toto naozaj nemôže robiť hocikto

  • 1
Odpovedať

Marie Gutmannová 25.02.20 17:53

MG
karma
104.00

Ozaj zaujímavé čítanie a video.

  • 0
Odpovedať

Anna Tlachova 25.02.20 22:19

AT
karma
118.00

Neverím, že to pomáha a neverím, že by to malo nejaké odôvodnenie, skôr to ublíži

  • 1
Odpovedať

Jana Čipková 25.02.20 22:33

karma
107.00

Obdivujem takúto vnútornú masáž, určite je účinná.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní