- Galéria
2 z 5
2. Polievka z cvikly
Na túto polievku si pripravíme 2 stredne veľké cvikly, 2 jablká, 1 malú červenú cibuľu, 300 ml jablkového cideru, 500 ml zeleninového vývaru, olej, soľ, čierne korenie. V hrnci si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a hneď pridáme aj nahrubo nastrúhanú cviklu. Opekáme asi 5 až 8 minút. Potom pridáme jablká nakrájané na kocky, soľ i korenie. Zalejeme ciderom a vývarom, znížime teplotu a zakryté varíme do zmäknutia. Nakoniec použijeme ponorný mixér, aby sme získali hustý krém. Cviklovú polievku pred podávaním ozdobíme kyslou smotanou, prípadne mozzarellou a bazalkovými lístkami.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy