Nápadité inšpirácie do záhrady: Posvieť si na ňu s TOP nápadmi!

Nápadité inšpirácie do záhrady: Posvieť si na ňu s TOP nápadmi!
  • 01.09.2019
  • Michaela Kožáková

Leto sa pomaly končí, ale ešte stále si môžeme užiť spoločné večery v záhrade pri veselej grilovačke a pohári dobrého vínka. Aj keď už asi budeme potrebovať teplejšie oblečenie alebo pletenú deku. Vďaka osvetleniu si môžeme predĺžiť príjemné chvíle a využijeme tak záhradu nielen na denné úpravy, prácu a relax pri bazéne, ale i oddych po západe slnka. Nápadité osvetlenie dodá vašej záhrade čaro, intimitu a premení ju miesto, kde budete chcieť tráviť viac a viac času. 

Pozri aj: Ktoré exotické rastliny možno pestovať v záhrade aj u nás na Slovensku?

Vysvietené záhrady

Zdroj: pinterest.com

Z rozprávky do rozprávky

Vďaka osvetleniu a vkusným doplnkom môžete svoju záhradu premeniť na rozprávkovú oázu pokoja a útočisko vašich snov či kamarátkiných tajomstiev. Budú ju milovať vaše deti, rodina, priatelia i nepriatelia. Stačí trocha fantázie, kreativity, voľného času a chuti. A pravdaže, osvetlenia podľa vášho výberu.

Záhradu si môžete skrášliť jednoduchými svietnikmi so sviečkami, svetelnými reťazami, štýlovými lampášmi, solárnymi zapichovacími lampičkami, obrovskými guľami v rôznych farbách. Osvetlenie môžete zavesiť na stromy, pripevniť na plot, pergolu alebo do altánu, umiestniť okolo chodníka, jazierka, bazénu, ozdobiť ním stôl, uložiť na schody alebo roztrúsiť v trávniku. Uvidíte, ako vaša záhrada ožije a dostane nádych elegancie. Osvetlenie vyberajte podľa veľkosti priestoru, ktorý chcete osvetliť a na základe prístupu k energii. Záhradu alebo sedenia bez prístupu k elektrickej zásuvke vyriešite osvetlením so solárnym pohonom alebo batériami. Zvoľte vhodnú kombinácie a množstvo svietidiel. Nezabúdajte na to, že niekedy menej býva viac, aby sa nestalo, že vaša záhrada bude vyzerať ako dom v Amerike počas Vianoc. 

Vyrobte si sami

Zdroj: pinterest.com

Vyrobte si sami

Obchody a e-shopy ponúkajú rôzne druhy osvetlení, záhradných svietidiel a ozdôb od výmyslu sveta. Ak nechcete investovať veľa peňazí, ale túžite, aby vaša záhrada bola krásna, pohrajte sa so svojou predstavivosťou a vyrobte si napríklad lampáše sami. Použite plechovky, kladivom a klincami jemne urobte otvory, vložte sviečku a zaveste drôtikom na strom alebo plot. Ostali vám v komore navyše poháre na zaváranie? Naplňte ich kamienkami, nafarbite, zalakujte a máte lampášik ako vyšitý. Staré strúhadlá, kuchynské metličky, naberačky, sklené nádoby, fľaše – toto všetko môžete použiť na výrobu originálneho osvetlenia do vašej záhrady. 

Tak čo, nabudili sme vás? Ak ešte stále váhate alebo neviete, ako a kde začať, prezrite si nižšie galériu s nápadmi a nechajte sa inšpirovať. 

1 z 17

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 01.09.19 05:41

ĽŠ
karma
100.00

Nápadité, praktické i funkčné! Niekedy sa stačí naozaj iba "pohrať"...

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 01.09.19 23:06

karma
109.00

Svetielka mám rada...krásne.

  • 0
Odpovedať

Karolína Novotná 12.04.21 12:24

KN
karma
-1.00

To je nádhera. Takéto osvetlenie dodá čaro každej záhrade :-). My sme si museli tiež zaobstarať veľa svetiel do záhrady, pretože ju máme veľkú a z verejného osvetlenia nám na záhradu žiadne svetlo nejde. Vzadu na záhrade máme sliepky a hlavne v zime je chodím zatvárať a už je tma, tak aby som tam vôbec trafila :-D. Kŕmenie, ktoré pre nich objednávam z im chodim sypať za svetla. Rovnako tak aj zbieram vajíčka :-).

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní