Nevieš, čo pomáha na opicu? Alkohol už radšej neskúšaj!

Nevieš, čo pomáha na opicu? Alkohol už radšej neskúšaj!

Včerajšie oslavy Silvestra a vítanie nového roka boli skvelé. Zabávali ste sa do rána bieleho, čo-to ste vypili a možno aj niečo pojedli. No toho pitia bolo asi viac než dosť. A teraz bojujete s riadnou bolesťou hlavy, nevoľnosťou a ste rozbití ako „čínske hračky“. Ten pocit, ako by ste sa vznášali na mori, je nepríjemný, ale po niekoľkých hodinách určite pominie. Je však dôležité vedieť, čo pomáha na opicu a ako zmierniť poalkoholové stavy, aby ste sa dali „dokopy“ čo najskôr.

Mnohí tvrdia, že klin sa klinom vybíja, ale v prípade opice to, bohužiaľ, neplatí. Aj keď vám skúsenejší hovoria, že by ste si mali dať za jeden „na popravku“, radšej to neskúšajte. Alkohol na opicu nepomáha, ba naopak, môže ju ešte zhoršiť. Namiesto toho vyskúšajte čistú vodu. Vraví sa, že opicu by ste mali vyplaviť vodou. Alkohol totižto sám osebe organizmus dehydruje, preto je potrebné doplniť tekutiny. Čistá voda je v tomto prípade najlepšia. A rozhodne nepohrdnite ani vývarom od mamičky. Ten je na poalkoholové stavy ideálny. No, samozrejme, doprajte si len čistý vývar bez koreňovej zeleniny a cestoviny – tie by váš rozhodený žalúdok nemusel spracovať.

Ďalšie triky, ktoré pomáhajú na zmiernenie opice

Okrem dostatku tekutín existuje množstvo ďalších trikov, ktoré pomáhajú zmierniť bolesť hlavy, napraviť pokazený žalúdok a celkovo znížiť množstvo zostatkového alkoholu nachádzajúceho sa v organizme.

Pozri aj: Nejdeš bez neho ani na krok? Zisti, či ťa trápi závislosť na mobile!

- Galéria
1 z 5

Limetka, zázvor, ovocné šťavy

Rovnako ako samotný citrón, tak aj limetky dokážu zmierniť opicu. Stačí, ak ráno po prebudení zmiešate šťavu z čerstvej limetky s lyžičkou medu a s vodou. Tento nápoj vás opäť postaví na nohy.

Ak sa nevládzete ani pohnúť a máte pocit, že váš žalúdok čochvíľa exploduje, tak si pripravte čaj zo zázvoru. Zázvor pôsobí ako antioxidant, ktorý blokuje tvorbu seratonínu v žalúdku a tým pomáha upokojiť rozhádzaný žalúdok.

Čo je základom ovocných džúsov alebo štiav? Jednoznačne cukor a ten vás nielenže nabudí, ale tiež dodáva vitamíny potrebné pre stiahnutie účinkov alkoholu. Uprednostnite však brusnicovú, pomarančovú alebo jablkovú šťavu.

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 01.01.20 08:13

ĽŠ
karma
100.00

Triky zaručene lepšie ako alkohol.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní