1. Pečená alebo grilovaná tekvica
Náš prvý tip je úplne jednoduchý a neskrýva sa v ňom pravdepodobne žiadne kulinárske majstrovstvo. No i napriek tomu ide o skvelý spôsob, ako si ľahko a rýchlo vychutnať tekvicu. Nech už máte doma akúkoľvek tekvicu, maslovú či hokkaido, stačí, ak ju nakrájate a ugrilujete alebo upečiete. Kocky či pásiky potrite olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Použiť môžete aj obľúbené bylinky. Grilovaná alebo pečená tekvica je hotová raz-dva a vy ju môžete využiť napríklad ako prílohu k mäsu. Na menšie kúsky nakrájaná tekvica je však i skvelou prísadou do čerstvého zeleninového šalátu, ktorý je priam nabitý vitamínmi. Ak teda neviete, čo s tekvicou a nemáte chuť na dlhé varenie, šup s ňou rúry!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy