- Galéria
2 z 5
2. Tekvicová polievka
Áno, tekvica je perfektnou zeleninou na prípravu chutnej krémovej polievky, ktorú sme spomínali v úvode. A ako na ňu? Receptov je mnoho, skúsiť môžete napríklad tento. Vo väčšom hrnci orestujeme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a následne i nakrájanú tekvicu hokkaido. Potom ju zalejeme vývarom. Ten by mal siahať aspoň 2 cm nad tekvicu. Polievku osolíme, okoreníme a prípadne pridáme i čili či bylinky. Keď zelenina zmäkne, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Pridáme 150 ml smotany na varenie a necháme na miernom ohni zovrieť. Pred podávaním môžeme ozdobiť tekvicovým olejom a semienkami.
Odporúčame: Cibuľový čaj proti nádche aj chrípke: Vyber si z týchto receptov
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy