Nevieš, čo s ňou? Tu je 5 spôsobov, ako si vychutnať tekvicu!

    • Zdieľaj:
- Galéria
2 z 5

2. Tekvicová polievka

Áno, tekvica je perfektnou zeleninou na prípravu chutnej krémovej polievky, ktorú sme spomínali v úvode. A ako na ňu? Receptov je mnoho, skúsiť môžete napríklad tento. Vo väčšom hrnci orestujeme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a následne i nakrájanú tekvicu hokkaido. Potom ju zalejeme vývarom. Ten by mal siahať aspoň 2 cm nad tekvicu. Polievku osolíme, okoreníme a prípadne pridáme i čili či bylinky. Keď zelenina zmäkne, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Pridáme 150 ml smotany na varenie a necháme na miernom ohni zovrieť. Pred podávaním môžeme ozdobiť tekvicovým olejom a semienkami.

Odporúčame: Cibuľový čaj proti nádche aj chrípke: Vyber si z týchto receptov

Zdroj: Shutterstock®

2 z 5