Neznesiteľná nuda počas karantény? Tu sú tipy, ako ju poraziť!

Neznesiteľná nuda počas karantény? Tu sú tipy, ako ju poraziť!

Všetko je upratané, seriály sú prelúskané a dokonca i filmy, ktoré ste mali na svojom zozname „na pozretie” už nejaký ten čas, ste už stihli všetky popozerať. Pomaly, ale isto začína úradovať nuda v karanténe a vy už neviete, čo by ste ešte medzi štyrmi stenami vášho obydlia začali. My sme tu pre vás, aby sme vás inšpirovali, a preto sme pre vás pripravili článok plný zaujímavých činností, ktoré možno niektorých z vás inšpirujú a zároveň zabavia, ba dokonca vám niečo dajú.

Venujte sa najbližším

Zo svojich obydlí by sme mali momentálne vychádzať von len za nevyhnutných okolností, akou je napríklad nákup potravín. Využime tento čas na svojich najbližších, a to najmä tých, ktorí s vami žijú v spoločnej domácnosti. Vynikajúcou aktivitou na zblíženie sú napríklad stolové hry, ktoré ste už taaak dlho ani len nevytiahli zo zásuvky, pretože na ne jednoducho v bežnom pracovnom živote nebol čas. Vypnite pri tom telku a venujte sa sami sebe, partnerovi a deťom. Skvelou rodinnou zábavou sú aj drevené puzzle.

Pozri aj: Home office počas karantény: Zisti, ako pracovať naozaj efektívne

tipy do karantény

Zdroj: Shutterstock®

Čas na sebarozvoj

Čas strávený v izolácii je vhodné využiť aj na vlastný sebarozvoj. Začnite sa učiť základy nového jazyka, ktorý ste vždy chceli ovládať, alebo si vypočujte podcast, ktorý vám už dlho „trčí” v playliste. Sebarealizovať sa môžete i v kuchyni, kde môžete vyskúšať recepty uložené vo vašom receptári, no na povrch môžete nechať vyjsť aj svoje umelecké ja. Namaľujte plátno či stenu, vymaľovávajte si omaľovánky, nakrúťte video alebo zložte pieseň. Skrátka robte čokoľvek, čo vás baví a za normálnych okolností na to nemáte čas.

Spravte to, čo ste odkladali

Jarné upratovanie, vytriedenie šatníka či veľké upratovanie v garáži. To všetko môžu byť činnosti, ktoré ste dlho odkladali, a teraz na ne jednoducho prišiel priestor. To, čo ste dlho odkladali sa však nemusí týkať vždy len upratovania a organizácie. Čo tak konečne vytriediť fotky a zhotoviť tú fotoknihu zo svadby či vlaňajšej dovolenky? 

prečo meditovať

Zdroj: Shutterstock®

A doprajte si oddych

Keď ste už urobili všetko možné, nezabúdajte voľný čas využiť na zaslúžený oddych. Ani na ten si totiž v bežnom živote nevyhradzujeme toľko času, koľko je potrebné. Dajte si horúci kúpeľ, doprajte si regeneračnú masku, meditujte, pospite si o čosi dlhšie alebo relaxujte pri filmoch či hudbe. Ak je pre vás forma oddychu fyzická aktivita, zacvičte si jogu alebo kruhový tréning. Pekne v pohodlí domova.

Inšpirujte sa každý deň

Ak vám chýba inšpirácia, ďaleko po ňu chodiť nemusíte. Inšpirujte sa u nás na KAMzaKRÁSOU.sk! Hľadáte výborné recepty pre celú rodinu alebo inšpirácie na sebarozvoj? Máme ich pre vás viac než dosť. Ak sa skôr v karanténe chcete zapotiť, pozrite si našu sekciu cvičenie a ak hľadáte skôr oddych, máme tu aj  tipy na dobrú knihu. No a dámy túžiace po beauty dni určite ocenia návody na výrobu domácich masiek na tvár, telo či vlasy


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní