Oceány sú zaplavené plastovým odpadom: SodaStream má riešenie, ako zastaviť plytvanie jednorazovými fľašami

Oceány sú zaplavené plastovým odpadom: SodaStream má riešenie, ako zastaviť plytvanie jednorazovými fľašami

Každý rok skončí v oceáne viac ako 8 miliónov ton plastov. Tento odpad má katastrofálny dopad na prírodu, živočíchy a, samozrejme, aj na naše zdravie. K ekologickejšiemu životu a fungovaniu prispieva čoraz viac jednotlivcov i firiem, ktorým nie je osud našej planéty ľahostajný. Medzi také patrí aj Sodastream, výrobca prístrojov na vlastnú perlivú vodu.

Sodastream aktívne bojuje proti odpadu

Spoločnosť Sodastream sa pridala k veľkému čisteniu oceánov v rámci projektu The Ocean Cleanup. Minulý rok sa na ostrove Roatán v Karibiku do čistenia oceánu a pláží zapojilo 300 ľudí: zamestnanci Sodastream, dobrovoľníci a deti z miestnych škôl. Za 48 hodín vyzbierali približne 8 ton plastového odpadu, vrátane 160-tisíc plastových fliaš. Rovnaký počet odpadkov je hodený do oceánu v priebehu 30 sekúnd.

Neprehliadni: Chcete obmedziť plastový odpad? Pomôže vám v tom SodaStream

ako sa bojuje proti plastom v oceánoch

Zdroj: Shutterstock®

Šetrite peniaze i prírodu

Vedeli ste, že domácnosti, ktoré používajú systém na výrobu perlivej vody Sodastream, ušetria za tri roky prírodu od 2 500 kusov odpadu v podobe PET fliaš či plechoviek? Jedna plastová fľaša sa rozkladá 450 rokov. Ak budú ľudia pokračovať v trende kupovania balenej vody, na dovolenke sa o pár rokov budeme kúpať v plaste a nie v mori. Používanie prístrojov Sodastream má obrovský vplyv nielen na prírodu, ale aj na vašu peňaženku. Pomocou špeciálnej kalkulačky si môžete porovnať, koľko ušetríte, ak budete používať Sodastream namiesto kupovanej balenej vody. Tá navyše stojí v skladoch aj niekoľko mesiacov, kým sa dostane na váš stôl. Vstupná kúpa prístroja sa oplatí, pretože za 1 liter vlastnej domácej perlivej vody zaplatíte od 9 do 13 centov podľa intenzity perlivosti, ktorú si nastavíte. 

limonáda z domácej sódovky

Zdroj: Shutterstock®

Pripravte sa na sezónu limonád

Jar je už za dverami a s ňou aj sezóna byliniek, ovocia i zeleniny. V kombinácií s čerstvou perlivou vodou, ktorú si hravo pripravíte s prístrojom Sodastream, vykúzlite pre vašu rodinu či blízkych chutný nápoj. Bublinky príjemne osviežia a nezameniteľnú chuť dodajú zdravé lokálne produkty.

Sodastream prístroj na výrobu sódy

Zdroj: Shutterstock®

Zapojte do výroby aj deti

Pre deti je výroba perlivej vody naozaj hračka a zároveň to berú ako zábavu. Ak ich necháte pomáhať vám s prácou v kuchyni, určite si z trávenia v nej vybudujú príjemný zvyk, ktorý sa im zíde v dospelosti. Keby vašim ratolestiam neboli po chuti limonády, skúste sirupy Sodastream. Sú vytvárané s ohľadom na zdravie detí, neobsahujú umelé farbivá, sladidlá, dochucovadlá, majú nízky obsah cukru a  sú v nich pridané aj vitamíny. V ponuke je bohatá škála chutí, z ktorých si vyberie každý výmyselník. Výrobca myslel aj na to, aby si deti mohli vodu so sebou vziať do školy či na krúžok, preto okrem prístroja a sirupov majú pre zákazníkov aj dlhotrvácne fľaše zo zdravotne nezávadného plastu bez BPA. Detský dizajn navyše poteší každé dieťa a zároveň mu pomôže s dodržiavaním pitného režimu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 28.02.19 07:33

ĽŠ
karma
100.00

Výborné riešenie!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 28.02.19 18:21

MM
karma
100.00

kam to spejeme, konečne sa ľudia spamätali a začali obmedzovať používanie plastov

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní