Top recepty na dressingy ku grilovaniu

Top recepty na dressingy ku grilovaniu
  • 24.07.2015
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 2

Sezóna grilovania je v plnom prúde.  Ak neviete čo podávať ku grilovanému mäsu alebo zelenine, ponúkame vám tipy na chutné dressingy z čerstvej zeleniny a byliniek. Stačí pár ingrediencií a do niekoľkých minút máte dressing hotový. Ideálne je podávať ho v malých miskách, z ktorých potom môžete jednoducho omáčku naberať. 

Bylinkový dressing

  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • petržlenová vňať
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Najskôr si v miske zmiešame biely jogurt s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Potom pridáme šťavu z citróna a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a bazalku. Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame s grilovaným mäsom alebo zeleninou.

Odporúčame prečítať: Vypestujte si šampiňóny u vás doma

Dressing

Zdroj: Shutterstock®

Avokádový dressing

  • 1 zrelé avokádo
  • 100 g kyslej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Avokádo očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Tie potom rozmixujeme a zmiešame s kyslou smotanou. Potom už len stačí dochutiť soľou a korením, dať na jednu hodinu do chladničky a môžete podávať.


Paprikový dressing

  • 100 g majonézy
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie

V miske rozmiešame majonézu s mletou paprikou. Pridáme šťavu z citróna, dochutíme soľou a korením. Dressing dáme na hodinu do chladničky a následne môžeme podávať. 

Odporúčame prečítať: S horúčavami prichádza aj zvýšené riziko salmonelózy

Dressing

Zdroj: Shutterstock®

Horčicový dressing

  • 2 polievkové lyžice francúzskej horčice
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • čerstvý kôpor
  • soľ

Francúzsku horčicu zmiešame s medom a balzamikovým octom. Pridáme olivový olej a na drobno nasekaný kôpor. Všetky ingrediencie dobre premiešame, dochutíme soľou a dáme na hodinu do chladničky. 

Odporúčame prečítať: Poradíme vám ako naložiť ovocie do alkoholu

Dressing

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com  

    • Zdieľaj:
  • 2
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Erika Špacírová 24.07.15 12:45

karma
93.00

určite niektoré vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 05.10.15 17:02

JK
karma
100.00

Mňamkýýý určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Jablkový koláč inak: Odštartuj sezónu jabĺk s touto lahôdkou!
Dezerty

Jablkový koláč inak: Odštartuj sezónu jabĺk s touto lahôdkou!

  • 8
  • 09.10.2021
Horúca čokoláda poteší i zahreje: Ochutnaj túto lahôdku
Dezerty

Horúca čokoláda poteší i zahreje: Ochutnaj túto lahôdku

  • 6
  • 01.11.2021
Segedínsky guláš – klasika klasík, ktorá chutí vždy
Mäsité jedlá

Segedínsky guláš – klasika klasík, ktorá chutí vždy

  • 9
  • 16.11.2021
TOPlist