Toto sú tie najťažšie zamestnania na svete: Stojí to však za to riziko?

Toto sú tie najťažšie zamestnania na svete: Stojí to však za to riziko?

Myslíte si že máte ťažkú prácu? Ak sa chcete sťažovať na nudnú pozíciu v kancelárii, tak potom po prečítaní tohto článku definitívne zmeníte svoj názor. Pokiaľ vychádzame z myšlienky filozofa Konfucia, že „lepšia je ťažká práca ako nečinnosť“, tak potom aj spomínané zamestnania majú minimálne tento benefit. Ale povedzte, nie je radšej lepšie nudiť sa, ako byť napríklad v jame po pás v exkrementoch?

Kto sa na toto odhodlá?

Viete si predstaviť, že pri odchode do roboty by ste mali počítať aj s tým, že sa z nej vlastne ani nemusíte vrátiť? Áno, spomínané zamestnania sú nielen ťažké, ale niektoré z nich aj poriadne rizikové. A i keď  sú medzi nimi i také, ktoré sú naozaj kráľovsky zaplatené, možno sa pozastavíte nad tým, či tie peniaze naozaj stoja za to. V každom prípade, môžeme byť naozaj radi, že aj o túto robotu majú ľudia záujem. Inak by mohlo dôjsť k poriadnemu problému, i keď napríklad bez krabov na tanieri, ktorých lovia zdatní rybári v chladnom a rozbúrenom mori, by sme asi dokázali prežiť. :)

Skúste sa teraz preniesť do kože ľudí, ktorí vykonávajú najťažšie zamestnania na svete a možno bude váš šéf zaskočený tým, s akou radosťou a úsmevom na tvári prídete do roboty.

A čo si myslíte vy? Ktoré zamestnania by sme ešte mohli zaradiť medzi spomínané?

Zaujme ťa: Nosíš oblečenie z polyesteru? Prezradíme, prečo sa mu vyhýbať

- Galéria
1 z 6

Baník

Okrem mimoriadnej telesnej námahy je baníctvo spojené aj s mnohými rizikami, ako sú explózie, zosuvy a pod., ale táto práca je taktiež pomerne nebezpečnou pre zdravie baníka aj nepriamo. Ťažká práca pod zemou sa prejavuje i v podobe zničených kĺbov a kostí či ťažkostí s dýchaním, ba dokonca aj rakoviny. Samozrejme, všetko spomínané je závislé aj od typu bane, pričom najlepšie z toho vychádzajú hnedouhoľné bane a najhoršie železorudné bane.

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Darina Božiková 08.08.19 16:26

DB
karma
114.00

ale niekto musí robiť aj ťažké zamestnanie

  • 1
Odpovedať

Jana Brezovská 15.08.19 12:43

JB
karma
-1.00

áno, veľa krát si uvedomím, ako mi je v práci dobre :)

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní