Zelený outfit ti pristane! Inšpiruj sa radami Alexa Lindova a nauč sa nosiť ho!

Zelený outfit ti pristane! Inšpiruj sa radami Alexa Lindova a nauč sa nosiť ho!

Najznámejším zeleným outfitom sú, bez pochýb, dnes už ikonické zelené šaty z dielne Versace, ktoré odprezentovala na oceneniach Grammy v roku 2000 Jennifer Lopez. V tom čase Google images neexistovalo, no toľko ľudí vyhľadávalo obrázok Jenifer v týchto šatách, až sa v spoločnosti rozhodli vytvoriť sekciu obrázkov na Googli. Jenifer v tú noc síce nevyhrala žiadne ocenenie, no vďaka týmto šatám bola na titulke každého magazínu.  Hudobníci, ktorí vyhrali cenné sošky sa museli uspokojiť iba s malinkým článkom pod obrovskou fotkou Jenifer. Vtedy si latino diva uvedomila silu výberu správneho outfitu! Naučte sa to aj vy, v spoločnosti renomovaného stylistu Alexa Lindova a obľúbenej značky Mattoni.

Príbeh zelených šiat je i po rokoch inšpirujúci. Nečudo teda, že sa Donatella rozhodla po dvadsiatich  rokoch vzdať opäť poctu týmto “jungle dress“ a Jenifer ich odprezentovala na nedávnej prehliadke Versace počas Milánskeho týždňa módy. Ako sa  nechala počuť, vôbec ich nemala mať v daný večer na sebe, bola to náhoda. V tom čase natáčala film a nemala príliš veľa času na fitting. Jej štylistka Andrea Lieberman jej priniesla iba trojo šiat na výber, čo je veľmi nezvyčajné pri takomto druhu celebrity - jedny biele, jedny, ktoré Jenifer ihneď odmietla a osudové, zelené.

Zelenej farby sa preto netreba obávať, stačí sa ju naučiť správne nosiť a nájsť pre seba vhodný odtieň. Ako nosiť zelenú sme si nechali poradiť od renomovaného štylistu Alexa Lindova, ktorý oceňuje nielen širokú škálu jej odtieňov. „Zelená farba už na prvý pohlaď pôsobí pozitívne, stimuluje energiu a myslenie. Zároveň v sebe skrýva nespočetné množstvo odtieňov, od tmavej smaragdovej cez khaki až po pistáciovú či mintovú. Napriek tomu, že zelená farba je výrazná, je veľmi ľahko kompatibilná s ostatnými farbami.“ S jeho jednoduchými radami sa so zelenou farbou spriatelí každá z nás.

Odporúčame: Prečo sa naučiť odpočívať? Ako vplýva ničnerobenie na naše zdravie?

Adam Rustman a Simona Škodová

Zdroj: Adam Rustman a Simona Škodová

Kombinácia tón v tóne

Môžete sa pekne pohrať s rôznymi odtieňmi zelenej farby a budete prekvapené, ako pekne k sebe navzájom ladia. Špeciálne pri rôznych druhoch materiálov ako čipka, hodváb a podobne.

Zelená v spoločnosti ďalších farieb

V prípade zelenej farby, napriek jej výraznosti, sa nemusíte obávať ani jej kombinovania. Noste ju napríklad s farbami ako tmavomodrá a biela. V danej kombinácii pekne vynikne prepojenie týchto farieb, týka sa to najmä pánskych spoločenských outfitov –sako, košeľa, nohavice, kabát. Tmavá zelená pôsobí pekne aj v kombinácii s odtieňmi žltej, červenej či s pastelovými farbami.  Pistáciová zelená najlepšie ladí s farbami ako sú: modrá, ružová, žltá,  biela, béžová, červená, hnedá a orange. V prípade odtieňu „mint“ je vhodné do kombinovania v rámci outfitu zapojiť farby ružovú, fialovú, žltú a modrú. Zelená farba sa taktiež dobre kombinuje s dezénmi a vzormi. Prirodzene všetci inklinujeme ku kvetovaným vzorom, no môžu to byť aj iné, napr. tigrie, dezén hviezd a pod. V kombinácii so zlatou je zase najlepšou voľbou na sviatočné či spoločenské udalosti.

V súvislosti so zelenou Alex radí, že je dôležité prihliadať aj na to, aký sme typ. „Pamätajte, že keď siahnete po zelenej farbe, viete na sto percent, že zaujmete zrak každého v miestnosti. Pokiaľ nie ste veľmi výrazný typ, no zelená farba ako taká je vám sympatická, zvoľte v tejto farbe len drobný doplnok, jemný akcent, napríklad náhrdelník alebo topánky. Ženám s tmavšími vlasmi pristanú  všetky odtiene zelenej, blondínkam odporúčam radšej teplé tóny zelenej farby.“

Pozri aj: Vplyv smiechu na človeka je ohromný: Pozri, prečo sa oplatí smiať

JankaTopanka a Natalinkanonna

Zdroj: JankaTopanka a Natalinkanonna

V spoločnosti zelenej farby

Zelená farba bola využívaná od nepamäti, už za čias Mezopotámie či Egypta, v spoločnosti sa v tej dobe objavovala hlavne v kozmetike, no najčastejšie sa vyskytovala v podobe šperkov (smaragdy). Od 16. storočia sa začala využívať i v látkach odevov a v 18. storočí bola najobľúbenejšou farbou vtedajšej šľachty. Táto farba sa zobrazuje na mnohých obrazoch kráľov či princezien. Zelená farba bola taktiež veľmi obľúbená v interiéroch.  Napríklad spálňa Napoleona Bonaparte mala tapety v zelených odtieňoch. Neskôr sa s odtieňmi zelenej, olivovej či kaki začal väčšmi spájať „military vojenský štýl“ či rôzne politické aktivity. Najzaujímavejšou je napr. keď bojovníčky za ženské práva v Anglicku, nosili uviazané šatky okolo krku práve v zelenej farbe.

Dnes je dokonca i farbou recyklácie a symbolickou farbou pre podporu trvalej udržateľnosti. Inšpirovala sa ňou aj značka Mattoni, ktorá prišla tento rok s významným rozhodnutím – prešla zjednotením farby obalov, aby naplnila základné predpoklady na efektívnejšiu recykláciu. Donedávna boli na pultoch fľaše dostupné v 5 rôznych farbách, odteraz už ale nájdete obľúbené minerálne vody Mattoni  iba vo fľašiach svetlozelenej farby. V rámci aktuálnej kampane „Zelená mi pristane“ pokračuje značka v zodpovednom prístupe v podnikaní a v strategickej ceste k cirkulárnej ekonomike.

Zaujme ťa: Adele a jej nové ja: Kto alebo čo stojí za jej extrémnym schudnutím?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 12.01.20 08:11

ĽŠ
karma
100.00

Výborná inšpirácia!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní