Zohrievanie zvyškov jedla: Návod, ako sa vyhnúť otrave jedlom!

    • Zdieľaj:
- Správne zohrievanie zvyškov jedál
5 z 7

Ryža

Ryža je na opätovné zohrievanie háklivá, a to najmä v prípade, ak ste ju mali v izbovej teplote príliš dlho. Možno sa to nezdá, no môže spôsobiť naozaj vážne črevné problémy. 

  • V rúre ryžu zohrievajte na 150 stupňov približne 15 až 20 minút. Dajte ju do misky vhodnej do rúry vytretej olejom, ryžu podlejte troškou vody a vidličkou rozbite jej zlepené časti. Zohrievajte ju zakrytú alobalom.
  • V mikrovlnnej rúre ryžu zohrievajte pokropenú vodou. Pred zohrievaním rozdeľte vidličkou zlepenú ryžu a zohrievajte zakrytú pokrievkou na vysokom ohreve asi 2 minúty. 
  • Ryžu môžete zohrievať aj na panvici – podliatu vodou a prikrytú pokrievkou na nízkom plameni.
5 z 7