Ako sa zbaviť vrások v oblasti dekoltu?

Ako sa zbaviť vrások v oblasti dekoltu?
  • 11.10.2016
  • Silvia Karasová

V živote každej ženy príde obdobie, keď si v zrkadle začne postupne objavovať svoje prvé vrásky. Každá z nás tieto malé neželané objavy prijíma inak. Niektorá sa rozhodne pre kozmetické zákroky, v ktorých hrá botox hlavnú rolu, iná siahne po kréme, ktorý si pracne vygooglila a na zahodenie nie sú ani babské recepty. Vrásky sa zvyknú na tvári objavovať najmä v tej časti, kde máme citlivú pokožku a ktorú zároveň často využívame. Teda  v okolí úst, očí a samozrejme na čele. Práve tu účinne pôsobí už spomínaný botox, ale aj krémy, či rôzne cviky. Čo však robiť v prípade ak vás trápia vrásky v dekolte?

Odporúčame prečítať: Korenia, ktoré pomáhajú redukovať váhu

Ako sa zbaviť vrások v oblasti dekoltu?

Zdroj: Shutterstock®

Ako eliminovať tvorbu vrások v oblasti dekoltu?

Krk a dekolt majú obzvlášť jemnú pokožku, na ktorú však nanešťastie často zabúdame. Ruku na srdce. Ako často a akým spôsobom sa staráte o túto časť svojho tela? V ideálnom prípade by ste jej mali venovať raz do týždňa špeciálnu masku, aspoň raz do mesiaca masáž u vašej kozmetičky a dennodenné krémovanie kvalitnými krémami. K tomu pozor na slniečko, aj solárko, dokonca aj v spánku by ste sa mali kontrolovať a radšej spať len na chrbte. Tvorbu vrások na dekolte vám môže urýchliť aj nosenie push-up podpreniek, či dokonca spávanie v podprsenkách.

Pokožku na dekolte by ste mali tiež pravidelne čistiť, hydratovať a pokiaľ náhodou fajčíte, ujasnite si, či vám to ničenie zdravia aj krásy stojí za pár škodlivých chvíľ.

Odporúčame prečítať: Zaraďte na svoj jedálniček zdravé gaštany

Ako sa zbaviť vrások v oblasti dekoltu?

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa vrások na dekolte zbaviť?

V počiatočnom štádiu by mohlo pomôcť eliminovať všetky zlozvyky, ktoré ich spôsobujú a vyvarovať sa ich.

Do každodennej starostlivosti zahrňte aj pleťové krémy, ideálne s obsahom kyseliny hyalúronovej, či vitamínu C.

Obnoviť kolagén môže pomôcť hneď viacero metód. Ak hľadáte neinvaívny lifting, je to tzv.rádiolifting.

Kto sa nebojí trochu bolesti, veľmi účinná je ihličková rádiofrekvencia, pri ktorej ko už napovedá samotný názov, pomáhajú ihly, ktoré vrásky vyplnia aj kyselinou hyalurónovou. Úspechy vraj dosahuje aj tzv. Drakulova terapia, pri ktorej vám odoberú krv, špeciálne ju spracujú a vpichnú ju späť, prípadne vám ju zmiešajú v ampulke napríklad aj so spomínanou kyselinou hyalurónovou a vpichnú vám ju do problematickej oblasti.

Odporúčame prečítať: Jeseň bez kýchnutia: Takto to dokážete

Ako sa zbaviť vrások v oblasti dekoltu?

Zdroj: Shutterstock®

Aj botulotoxín môže pomôcť pri vráskach v oblasti dekoltu, nielen na tvári. Ten vám znehybní tieto svaly na dobu cca troch mesiacov a vrásky vyhladí.

Existuje dokonca už aj špeciálna protivrásková podprsenka odporúčaná na noc. Tá je vhodná pre dámy s väčším poprsím, ktoré stojí za vznikom vrások. Táto podprsenka drží prsia ďalej od seba, pokožku napína a zároveň nedovoľuje vzniku ďalších vrások.

Účinné sú aj masáže, na dekolt môže pomôcť liftingová masáž, ale tiež lymfodrenáž.

Odporúčame prečítať: Ako liečiť zápal močových ciest?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Anna Kristova 23.10.16 17:32

AK
karma
100.00

dekolt-dôležitá časť

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 16.11.16 20:09

karma
93.00

hydratácia je nesmierne dôležitá

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní