Spoznaj marma masáž ako nádej (aj) pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť!

Spoznaj marma masáž ako nádej (aj) pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť!

Ak patríte do skupiny žien, snažiacich sa otehotnieť, potom zrejme dobre viete, že sú veci a tehotenstvo je jednou z nich, ktoré niekedy absolútne nijako neovplyvníte, nech sa snažíte ako sa snažíte. Z jednej strany počúvate rady typu „hlavne sa na to nesústreďuj“, z druhej strany na vás vyskakujú zaručené, overené a osvedčené polohy pred, počas aj po a tak ďalej a tak ďalej. Ibaže, nakoľko ste otvorili tento článok, je pravdepodobné, že výsledok snaženia je zakaždým aj tak rovnaký – negatívny. Ani dnes vám nebudeme popod nos ťahať medové motúzy a tvrdiť, že máme liek na váš problém. Už len preto, že si vieme predstaviť, aké to musí byť frustrujúce. Existujú ale ženy, ktoré to vyskúšali, praktizovali a – pomohlo. Tým riešením je marma masáž.

Pozri aj: Nechudneš, ale priberáš? Zisti, či nerobíš tieto chyby po cvičení!

ajurvédska masáž

Zdroj: Shutterstock®

Čo sa ukrýva pod pojmom marma?

Staroindické slovo marma v preklade znamená citlivý alebo tajný, ale tiež zraniteľný. A presne taký je aj význam marma masáže. Nečakajte preto žiadne drsné stláčanie svalov a praskanie kostí. Naopak. Marma masáž je mimoriadne jemná, sprevádzaná relaxačnou hudbou. Marma masáž je známa aj ako marmaterapia. Slúži na uvoľnenie energií v tele a zvyčajne ide o celotelovú masáž.

Treba si na ňu vyhradiť od hodiny po hodinu a pol. Mimochodom, vedeli ste, že naše telo zahŕňa vyše stovku takzvaných marma bodov? Nižšie sa o nich dočítate viac.

snaha o tehotenstvo

Zdroj: Shutterstock®

Čo sú marma body?

Ide o vitálne akupresúrne body, ktoré sú cielene stimulované práve marma masážou. Každý zo spomínaných aktívnych bodov predstavuje konkrétny orgán v tele. A práve marma body majú prsty v tom, ako prúdi energia (prána) medzi týmito orgánmi. Keď táto životná energia prúdi správne, rovnako správne fungujú aj prepojené orgány. Marma masážou je možné docieliť odstránenie blokád v prúdení energie. Tieto blokády vznikajú na základe prežitého – skúseností, zážitkov, prežitých situácií, spomienok. Za najdôležitejšie sa považujú marma body v hlave, v srdci a v podbrušku.

Pozri si: Správna starostlivosť o vlasovú pokožku: Na toto nikdy nezabúdaj!

celotelová masáž

Zdroj: Shutterstock®

Marma ako súčasť ajurvédy

Zrejme vás neprekvapí, že marma masáž je súčasťou ajurvédy. Na jej konci je znovu nájdená harmónia, rovnováha, akoby vnútorné teplo a absolútna relaxácia a to tak tela ako aj mysle. Zároveň marmaterapia dokáže odstrániť bolesti, najmä migrénu a efektívne spúšťa v tele proces samoliečenia. Má schopnosť odstraňovať tak fyzické ako aj psychické ťažkosti – znižuje hladinu stresového hormónu. Podporuje správnu hormonálnu funkciu organizmu, zlepšuje činnosť krvného obehu a tráviaci proces.

uvoľnenie tela

Zdroj: Shutterstock®

Čo všetko ešte dokáže ovplyvniť?

Marma masáž dokáže urýchliť hojenie jaziev a vonkajších poranení a v neposlednom rade podporuje imunitný systém. Priaznivo vplýva na menštruačný cyklus, libido a plodnosť. Marma masáž poskytujú viaceré centrá, predovšetkým zamerané na ajurvédu, aj na Slovensku. Je vhodná tak pre ženy ako aj pre mužov.

- Anketa

VYSKÚŠALI BY STE MARMA MASÁŽ?

Odpovedalo 11 ľudí  

Určite áno
100%
Skôr nie
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 11.09.18 16:59

MM
karma
100.00

zaujímavý článok

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní