Tehotenské trendy tohto storočia: Podľahla by si niektorému z nich?

Tehotenské trendy tohto storočia: Podľahla by si niektorému z nich?

Tehotenstvo a samotný pôrod patrí medzi intímne záležitosti, preto sa nám ženám o ňom veľmi nechce hovoriť. A hlavne nie vtedy, keď sa nás každý vypytuje, či to bude chlapec alebo dievča, aké mu / jej dáme meno, kedy sa narodí,... Avšak budúce mamičky či oteckovia veľmi ľahko podľahnú trendom a nápadom, ktoré sa šíria v dnešnej dobe prostredníctvom sociálnych sietí.

Podľahli ste aj vy niektorému z nich? Od konzumácie placenty sa postupne dostávame k úplne iným trendom, ktoré zahrňujú orgazmický pôrod či odliatky tehotenského bruška.

Pozri aj: Ako upokojiť bábätko? Týchto 7 pulzných bodov potrebuješ poznať!

Lotosový pôrod

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Lotosový pôrod

Že ste o ňom ešte nepočuli? Ani sa nečudujeme, pretože nepatrí práve medzi najbežnejšie druhy pôrodu. Podstata tohto pôrodu spočíva v spojení dieťaťa s placentou aj po pôrode. Jednoducho sa po pôrode pupočná šnúra neprestrihne, ale necháva sa pripojená k placente dovtedy, kým pupočník sám neodpadne. Zväčša to trvá niekoľko dní, počas ktorých sa manipuluje nielen s dieťaťom, ale aj s placentou, ktorá je uložená v špeciálnom vrecku.

odliatok tehotenského bruška

Zdroj: Shutterstock®

Odliatky tehotenského bruška

Ako sme vám už v úvode naznačili, medzi tehotenské trendy môžeme zaradiť aj odlievanie tehotenského bruška. Pomocou sadry si môžete uchovať spomienku na tehotenské bruško a hlavne na tehotenstvo. Zvyčajne sa takýto odliatok robieva v 9. mesiaci tehotenstva, kedy je bruško najväčšie.

Odporúčame: Dieťa v brušku a hudba: Akým repertoárom mu najviac ulahodíš?

novorodenec v náručí rodičov

Zdroj: Shutterstock®

Orgazmický pôrod

Mnoho žien považuje pôrod za veľmi bolestivú záležitosť, ktorá sa dá len a len pretrpieť. Avšak, vedeli ste o tom, že pôrod môžete precítiť a dokonca si z neho spraviť vzrušujúci zážitok? Síce sa orgazmus spája s pohlavným stykom, k vyvrcholeniu môže dôjsť aj počas pôrodu. K tomu však môže dôjsť len vtedy, ak žena rodí v známom nestresujúcom prostredí a v jej blízkosti sú osoby, jej srdcu blízke.

Žena musí byť vyrovnaná a musí dôverovať samej sebe a svojmu telu na to, aby k takémuto pôrodu dospela. Dokonca aj partner môže prispieť k jej vyvrcholeniu počas pôrodu a to orálnym uspokojovaním. Pôrod by mal takto prebehnúť bez akejkoľvek bolesti v eufórii, blaženosti a maximálnom uvoľnení.

tehotenská oslava

Zdroj: Shutterstock®

Párty pre budúcich rodičov

Nepochybujeme o tom, že ste svojej rodine originálnym spôsobom oznámili, že sa stanete rodičmi a oni starými rodičmi. No viete, ako originálne im oznámiť pohlavie dieťaťa? V zahraničí zväčša pripravujú párty pre rodinu, na ktorej odhalia pohlavie dieťaťa a to buď ukrytými konfetami v balónoch, farebnými dymovnicami podľa pohlavia dieťaťa, koláčikmi s modrým alebo ružovým krémom a podobne.

Neprehliadni: Rodiť doma alebo v nemocnici? Každé má svoju výhodu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Alžbeta Stanková 11.09.18 08:46

AS
karma
108.00

neuznávam tieto "módne trendy" okolo tehotenstva a rodenia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní