Toto sú jesenné vychytávky, bez ktorých ochladenie proste nedáš!

Toto sú jesenné vychytávky, bez ktorých ochladenie proste nedáš!

Bŕŕŕ! Za letom sa len tak zaprášilo a čoskoro tu máme zimu a sneh. Ešte predtým si však môžeme vychutnať plnými dúškami jeseň, čo je obdobie, ktoré vie byť nesmierne krásne a príjemné. To všetko v prípade, že sa na ňu dobre pripravíte a zaobstaráte si jesenné must haves, teda vychytávky na toto ročné obdobie, ktoré vám prechod do chladu troška uľahčia. Ktoré to sú?

Hlavne v suchu a teple

Jeseň je (či chceme a či nie) často obdobím dažďov. Preto je aj na Slovensku niekoľko mesiacov tak, ako je v upršanom Londýne takmer po celý rok. Dážď vie byť nepríjemný a dokáže rozladiť mnohé z nás. Dokonca až tak, že sa nám nechce vstať z postele, ledva sa dokopeme na cestu do práce a s radosťou vynechávame pravidelné hodiny jogy, ktoré nahrádzame posedením pred telkou s plnou misou pukancov. Pred dažďom sa vyzbrojte a už vás nerozladí! Gumáky sú teda tohtoročným must have sezóny číslo jeden. Veľmi trendy sú aj pršiplášte a nezabudnite sa zásobiť farebnými ponožkami, ktoré sú teraz taktiež IN. Ak preferujete pančuchy, ani tie sa vo vašom šatníku na jeseň nestratia.

Zaujme ťa: Suché miesta na tvári: Čo sa ti pokožka snaží naznačiť?

avokádová maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Krásna a zdravá...

Prechodné obdobia dávajú veľmi zabrať kráse aj zdraviu. Počasie neľútostne útočí na pleť, vlasy aj imunitu, ktorá na jeseň u mnohých ľudí pokrivkáva. Preto sú ďalšími vychytávkami jesene najrôznejšie beauty procedúry, ktoré dopomôžu ku kráse a aspoň jedna overená kúra na posilnenie zdravia. 

Odporúčame vám vyskúšať regenerujúcu masku na suché vlasy z avokáda. Recept je jednoduchý. Použite dužinu z jedného zrelého avokáda, 3 lyžice bieleho jogurtu a 2 lyžice kvalitného olivového oleja. Všetko spolu vymixujte, naneste na vlasy a pokožku pod nimi a zabaľte do uteráka. Nechajte pôsobiť 20 minút a zmyte šampónom. A čo s naštrbenou imunitou? Počas celej jesene popíjajte bylinkové čaje s nastrúhaným zázvorom, medom a citrónom. Ak nezaberie ani to, oreganový olej sa považuje za skvelý prírodný liek proti chrípke a nachladnutiu. Neuškodí ani preventívne branie céčka.

aký mejkap zvoliť na jeseň

Zdroj: Shutterstock®

...a dokonalá

Na záver pamätajte na to, že tak, ako odišli posledné hrejivé slnečné lúče, tak sa z vašej tváre postupne vytráca aj pigment, ktorý ste vďaka UV žiareniu pochytili počas leta. Pre dokonalosť preto zvoľte o odtieň bledší mejkap, aby nebola vaša tvár príliš odlišná od zvyšku tela a nevyzerali ste smiešne. Ak nechcete investovať do bledšieho mejkapu, dobrým pomocníkom sú aj kvapky, ktoré primiešate do každodennej dávky mejkapu s cieľom urobiť ho bledším. A bez čoho sa v beauty svete ešte jeseň nezaobíde? Predsa bez výrazného rúžu na pery v burgundy, vínovom alebo sýtočervenom odtieni, čo je posledný must have tejto jesene!

A aké sú vaše jesenné vychytávky? Podeľte sa o ne s nami dole v komentároch!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 07.10.19 07:25

ĽŠ
karma
100.00

Must have tejto jesene, ktoré patria k mojim obľúbeným.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní