Deň so Štýl Mejkerkou Marcelou Špalkovou

Deň so Štýl Mejkerkou Marcelou Špalkovou
  • 30.10.2016
  • Marcela Špalková

V tomto článku vás pozývam opäť nahliadnuť do môjho sveta Štýl Mejkerky. Prečo Štýl Mejkerka a čo to vlastne je? M. Š. sú iniciály môjho mena a Š. M. sú moje druhé iniciály, moja vášeň, práca, radosť a názov značky, pod ktorou vystupujem – Štýl Mejkerka.

Vďaka tomu, že sa skvele orientujem vo svete farieb, strihov, oblečenia a štýlu, prinášam do života radosť mnohým ženám. Možno ste počuli o osobnej stylistke. Už ju nemusíte hľadať. Drieme v každej z vás. Naučím vás, ako ju objaviť a ako sa stať stylistkou sama sebe. Ste zvedavé ako to robím? Čítajte ďalej.

Fascinuje ma rozmanitosť žien. Každá sme iná, máme iné potreby, iný životný štýl a každá máme k obliekaniu odlišný postoj. Baví ma spoznávať váš svet a potom mu prispôsobiť šatník tak, aby ste v ňom mali nie len farby, strihy a detaily, ktoré vás rozžiaria, ale hlavne, aby odrážal vašu jedinečnosť a poskytoval vám možnosti. Štýl je hra, vďaka ktorej môžete podporiť vaše sny a vniesť si do života radosť.

Odporúčame tiež: Ako mať dlhší a kvalitnejší život?

styl na mieru

Zdroj: Shutterstock®

1. Farebná typológia

Keď vďaka úvodnej konzultácii nahliadnem do vášho sveta, som dokonale pripravená vám postupne odhaľovať zákonitosti a tajomstvá štýlu. Začneme farbičkami. Využívam pri tom farebnú typológiu, ktorá je založená na dvanástich farebných typoch.

Prečo ju používam? Lebo nepoznám krajší spôsob ako vás podnietiť vnímať, čo robia farbičky s vaším vyžarovaním. Okrem farieb, ktoré vám prirodzene dodajú iskru do tváre zistíte, či vám pristanú studené (striebro, biele zlato) alebo teplé (zlato) kovy. Prídete nato, ktoré neutrálne farby sú tie pravé pre vás. Zistíte aj to, čomu sa vyhnúť. Nebojte sa obmedzení, očakávajte skôr veľké zjednodušenie budúcich nákupov a nový pohľad na seba a farby. Môžete nosiť takmer každú farbu. Dôležité je dať si pozor na jej odtieň.

Odporúčame tiež:  Parádiť sa prináša výhody! Spoznajte ich.

farebná typológia

Zdroj: Shutterstock®

2. Strihy

Keď máte vo farbičkách jasno, vrhneme sa na strihy. Vďaka strihom, ktoré sedia vašej postave, necháte vyniknúť svoje prednosti, budete sa v oblečení cítiť krásne, sebaisto a pohodlne. Pri práci so strihmi prepájam viacero pohľadov na vaše telo – váš vlastný, môj a číselný. Miery nepustia. V prípade, že má žena kritický pohľad na seba a nevidí prednosti (lebo ja ich vidím vždy), môžem sa oprieť o čísla a ukázať jej ich. Všetko vám zhrniem do obrázkového manuálu s popisom, kde nájdete, akým strihom sa vyhnúť a aké si zvoliť. Manuál aj s paletkou, kde sú vaše top farby môžu poslúžiť ako pomôcka pri nakupovaní. No najviac je, keď sa naučíte vnímať, čo vám farby a strihy spôsobujú. Naučiť sa to používať vedome a vo svoj prospech. Pri svojej práci rada prepájam vnímavosť a zákonitosti s logikou. Na každú postavu existuje ideálny strih. A platí to aj v prípade, že si myslíte, že práve ta vaša je najviac problematická.

Odporúčame tiež: Ako strihmi podporiť štíhly pás?

 
štýl na mieru

Zdroj: Shutterstock®

3. Váš šatník

S prehlbovaním vedomostí o strihoch a farbách pokračujeme vo vašom šatníku. Prax so súčasným šatníkom vám prinesie nové impulzy, tipy na vylepšenie, nové kombinácie, istotu, že vyradíte veci, ktoré sa vám nehodia, väčší prehľad v šatníku a tipy, čo je dobré do šatníka doplniť, aby spĺňal vaše očakávania. Ak máte problém s tým, ako veci kombinovať, práve pri tejto časti vám to viem prakticky ukázať. Veľa sa priučíte a postupným nosením nových kombinácii si tieto zákonitosti dostanete pod kožu.

Vyraďovania sa nemusíte obávať. S novým pohľadom na farby a strihy to pôjde ľahšie. A hlavne, keď uvidíte, koľko veľa kombinácii sa dá poskladať aj z menšieho množstva oblečenia, za niektorými kúskami nebudete smútiť. Ak niečo nie je ideálne, viem vám ukázať, ako to vylepšiť, aby ste v tom ideálne vyzerali. Niekedy je táto časť oveľa potrebnejšia ako samotné nakupovanie. Učíte sa na niečom, čo už existuje, čo ste si tvorili. A popri tom vám nájdem mnoho vylepšení a kombinácii, aby bol váš prvý dojem a pocit zo seba vynikajúci. Možno prídete o pár kúskov, ale získate veľa vedomostí, ako oblečenie využívať vo svoj prospech. Vedomosti, ktoré vám nik nevezme.

Odporúčame tiež:  Čo prinesie do života obyčajné triedenie šatníka?

 
práca so šatníkom

Zdroj: Shutterstock®

triedenie šatníka

Zdroj: Shutterstock®

4. Prax na nákupoch

Asi nebudete prekvapené, keď vám prezradím, že pokiaľ nájdem vo vašom šatníku veľa nových kombinácii, netreba hneď upaľovať do obchodov. Treba si ich užiť a nosiť. Tu sa zas prejavuje rozmanitosť nás žien, niektorej vytvorím kombinácie na mesiac, niektorej na tri a niektorej aj na pol roka. A s niekým idem nakupovať hneď. Pri nákupoch je to opäť o praxi. Vidíte vaše strihy a farby v obchodoch. Do kabínky vám nosím skvelo padnúce kúsky. Aj keď nakupujeme v rôznych obchodoch, hodia sa vzájomne k sebe. Zapadnú aj do súčasného šatníka. Vzniknú vďaka nim nové kombinácie. Mnoho žien mi hovorí, že sa pri nákupoch so mnou cíti obletovaná ako Julia Roberts vo filme Pretty woman. Aj keby ste si náhodou mysleli, že v obchodoch pre vás nič nie je, tak verte tomu, že ja vám skvelo padnúce kúsky pomôžem objaviť.

Odporúčame tiež: Zmeňte vyžarovanie na pozitívne za pomoci správnych doplnkov

 
nakupy s profesionálom

Zdroj: Shutterstock®

Pred záverečným fotením vybraných outfitov sa o skrášlenie našich tvári postarala skvelá Lenka Špalková – make up artist. Iste ste zvedavé, kde majú toľko krásnych a farebných šiat na jednom mieste? No predsa vo Fashion GUIDE Slovensko. Poďme sa pozrieť, čo som tam klientke vybrala.

styling na mieru

Zdroj: Shutterstock®

Tu môžete vidieť niektoré finálne outfity

premena so Štýl Mejkerkou

Zdroj: Shutterstock®

zmena so Štýl Mejkerkou

Zdroj: Shutterstock®

pred a po so Štýl Mejkerkou

Zdroj: Shutterstock®

Deň so Štýl Mejkerkou

Zdroj: Shutterstock®

marcela špalkova

Zdroj: Shutterstock®

Výsledkom celej práce je krásny, farebný šatník, kde sa takmer všetko hodí ku všetkému. Ráno sa vám dobre kombinuje. A namiesto dilemy “ nemám čo na seba“, riešite dilemu, „čo si oblečiem skôr“.

A pre koho to je celé určené? 

Pre každú ženu, ktorá sa chce naučiť využívať štýl vo svoj prospech. Som presvedčená o tom, že v každej žene drieme stylistka. Všetko čo vás učím dávno v sebe máte, ja vám to len pomôžem dostať na povrch, aby ste o tom, čo si oblečiete rozhodovali vedome. Nie je to o striktných pravidlách, ale o vnímavosti, inšpirácii a fantázii. 

A je jedno na akej úrovni sa so štýlom nachádzate – aj diamant treba brúsiť :)

Odporúčame tiež:  Pripravte si domáce čipsy zo zeleniny  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 30.10.16 12:59

SK
karma
114.00

...myslím, že by to bol krásny deň plný zážitkov.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 30.10.16 18:00

JK
karma
100.00

Hneď by som brala skvelý článok aj premena

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 02.01.17 12:55

MB
karma
108.00

super pocit podstupit takuto premenu

  • 0
Odpovedať

simona vician 03.02.17 17:16

SV
karma
100.00

super!

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 24.04.18 12:25

karma
110.00

úžasné... koľko drobných vecí dokáže ženu zmeniť, tiež by som uvítala nejakú premenu. :O)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní