Hľadáte jednoduchý spôsob, ako začať maľovať? Skúste to podľa čísel

Hľadáte jednoduchý spôsob, ako začať maľovať? Skúste to podľa čísel

Umenie neodmysliteľne patrí k životu zrejme každého človeka. Odlišujeme sa len v tom, aké formy umenia nás najviac zaujímajú. Pre niekoho je to hudba, pre iného literatúra a niekto najradšej trávi čas v galériách pri obdivovaní krásnych obrazov. A to, samozrejme, nie sú všetky formy umenia, ktoré poznáme.

Skúšali ste už tvoriť?

Aby sme však mali umenie, ktoré by sme mohli obdivovať, sú potrební aj jeho tvorcovia, čiže umelci. Sem nemusíme zahrnúť len tých, ktorých umenie aj živí, ale pokojne aj nadšencov, ktorí tvorbu umenia majú ako hobby.

Pochopiteľné je, že rovnako ako obdivovatelia umenia aj umelci sú rôzni podľa toho, aké umenie tvoria. Hra na hudobných nástrojoch, písanie románov, či maľovanie. Práve výtvarné umenie vo všeobecnosti je dlhodobo populárne, v súčasnosti aj vďaka fotografickému umeniu.

Aj keď akýkoľvek druh umeleckej tvorby má náš obdiv, určite sa zhodneme na tom, že pre ľudí je často najfascinujúcejšia práve maliarska tvorba. Mimochodom, nezatúžili ste niekedy po tom, že začnete maľovať?

Pozri aj:  DIY umelecké dielo vlastnými rukami - Ukážeme vám, ako na to!

maľovanie podľa čísel

Zdroj: Vymalujsisam.sk

Pamätáte sa na detské maľovanky s číslami?

Ak vám doteraz bránilo v začatí s maľovaním to, že ste sa obávali náročnosti takejto umeleckej tvorby, môžete na túto prekážku zabudnúť. Stačí, že vyskúšate maľovanie podľa čísel. Ešte ste o takom niečom nepočuli?

Len si spomeňte, určite ste v detstve občas vyfarbovali maľovanku, ktorej obrázok bol rozdelený na jednotlivé políčka a každé malo v sebe číslo. K týmto číslam boli priradené farby a tak ste podľa nich vedeli, ktoré políčko máte vyfarbiť akou farbou. A presne takéto maľovanie máme na mysli. Len namiesto pasteliek a papiera budete používať štetce, kvalitné akrylové farby a plátno. Ako maliari!

Ak si nevyberiete z ponúkaných motívov, čo takto vlastná fotka?

Ak vás takéto premostenie medzi svetom detských maľovaniek a umením zaujal a chceli by ste to vyskúšať, začať je naozaj jednoduché. V prvom rade si musíte vybrať motív, ktorý by ste chceli namaľovať.

Motívy sú naozaj rôzne: maľovanie podľa čísel mandala, príroda, zvieratá, detské motívy a mnohé iné. Určite si tak vyberiete obraz, ktorý vás bude nielen baviť maľovať, ale zároveň si ho po dokončení aj s radosťou zavesíte doma alebo darujete blízkemu.

Pokiaľ by ste si predsa len nevybrali alebo chcete niečo naozaj originálne, čo takto skúsiť maľovanie obrazov podľa fotky? Stačí poslať fotku, z ktorej vám bude vytvorený grafický návrh, aby ste mali predstavu, ako by takto namaľovaná fotka vyzerala. Nie každá fotka je totižto vhodná na takéto pretvorenie na obraz.

Odporúčame:  Venujte sa svojmu hobby. Ku ktorým aktivitám to ťahá vás?

maľovanie podľa čísel

Zdroj: Vymalujsisam.sk

Dostanete všetko potrebné

Či už si vyberiete z ponúkaných motívov, alebo použijete vlastnú fotku, obdržíte maliarske plátno, kde sú tenkými čiarami predkreslené a očíslované políčka, ktoré budete vyfarbovať. Rovnako získate už namiešané akrylové farby, presne určené na váš obraz, ktoré budú taktiež očíslované. Ihneď tak budete vedieť, ktorá farba má ísť na aké políčko.

Aby ste sa mohli ihneď pustiť do maľovania bez ohľadu na to, či máte doma maliarsku výbavu, alebo nie, obdržíte aj sadu štetcov rôznych šírok, ktorými budete môcť precízne nanášať farby na políčka. A získate aj predlohu s inštrukciami pre lepší prehľad počas maľovania.

Nielen výsledok, ale aj cesta k nemu je skvelá

Aby sme však boli úplne presní, niečo navyše predsa len budete musieť mať: priestor na maľovanie, misku s vodou na umytie štetcov a trpezlivosť. Hlavne pri malých políčkach, ktorých vyfarbovanie môže byť miestami mierne namáhavé. Výsledok však bude skvelou odmenou.

Keď všetko obdržíte a pripravíte, nič vám už nebude brániť v tom, aby ste začali maľovať. Okrem radosti, ktorá vás čaká, keď obraz dokončíte, je aj samotný proces maľovania prospešný. Nielenže sa zabavíte a zrelaxujete, ale maľovanie pomáha aj pri posilňovaní koncentrácie a zbavovaní sa stresu a úzkosti.

- Anketa

ČO VY A MAĽOVANIE PODĽA ČÍSEL?

Odpovedalo 15 ľudí  

Maľovanie ma vôbec neláka.
7%
Maľovanie podľa čísel ma zaujalo. Chcem vyskúšať.
60%
Maľovanie podľa čísel som vyskúšal/a, no nešlo mi to.
7%
Maľovanie podľa čísel som si zamiľoval/a a venujem sa mu.
27%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní