5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny

5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny
  • 20.08.2016
  • Vladimíra Drábiková

Ak patríte medzi osoby, ktoré si nestíhajú ráno ani učesať vlasy, tak neviem, či budete chcieť prehodnotiť svoje rutiny.  Práve tie totižto tvoria a odštartúvajú každý jeden deň. A keďže je veľmi dôležité vykročiť do dňa „pravou nohou“, vaše rutiny musia byť len a len pozitívne.

Najdôležitejšie je udržať si určitú rannú pohodu. Snažte sa nikdy nezabúdať na raňajky, ranný čaj alebo šálku kávy. Mali by ste mať čas na pohodovú sprchu, pokojné líčenie a na čítanie... Prečo?

Odporúčame prečítať: Ako spracovať čerstvé huby?

5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny

Zdroj: Shutterstock®

1. Zažijete skutočný zlom

Moderný život nedopraje ľuďom s chorým srdcom. Od chvíle, ako opustíte pohodlie a pokoj svojho domova, dostávate sa do neustáleho zhonu a stresu. Musíte non-stop zdvíhať telefón, hasiť v práci všetky problémy a ešte aj počas obednej prestávky riešite buď pracovný obed, skype hovor, alebo odpovedáte na dotieravé emaily.

Už nemáte žiadny čas na odpočívanie a aj keď si myslíte, že odpočívate, tak sledujete sociálne média a myslíte na prácu... Jednoducho váš mozog neodpočíva. Keď čítate knihu v dopoludňajších hodinách, váš mozog aj celkovo psychika naozaj odpočíva.

2. Budete sa inšpirovať

Ak máte začať svoj deň voľnejším tempom, s entuziazmom a dobrými nápadmi, nechajte sa v pokoji inšpirovať. Nikdy neviete, možno nájdete niečo, čo súvisí s vašou prácou a ešte vám to aj pomôže napredovať.

Dokonca, aj keď prečítate román, neustále sa inšpirujete a rozširujete svoje jazykové znalosti. V prvom rade sa priam pretransformujete do iného sveta, kde všetko bude nové, bez stresu, vašich problémov a hlavne také, aké si to vysnívate.

Odporúčame prečítať: Schody ako pomôcka pre krásne nohy a zadok

5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny

Zdroj: Shutterstock®

3. Budete meditovať

Iste, vy nebudete sedieť so skríženými nohami na podlahe bytu so zavretými očami a vaše dlane nebudú opreté o kolená. To je v podstate presná definícia meditácie. Ale môžete meditovať rôznymi spôsobmi. Dokonca len ticho sedieť osamote a zamerať sa na niečo, čo nezahŕňa technológiu, alebo váš iPhone. Meditácia je určite pre vás dobrá: budete hľadieť na všetko s určitým nadhľadom, čo je určite dobrá vec v tomto bláznivom svete.

4. Budete mať nejaký mi úväzok

V dnešnom svete sa veľmi ťažko oddeľuje pracovný a súkromný život. Práve rannou čítacou rutinnou si zavediete do života určitý poriadok a harmonogram. Ľudia si často želajú mať viac voľného času pre seba, tak a teraz máte jedinečnú príležitosť si ho nájsť a určiť.

5. Budete mať čas na premýšľanie

To môže byť naozaj veľmi ľahké, stratiť sa vo svojich myšlienkach v týchto rušných dňoch. Práve kniha vás môže naviesť na myšlienky týkajúce sa vás, vášho života, voľnočasových aktivít a nie práce a povinností. Chtiac-nechtiac, práve pri čítaní sa zameriavate aj na veci, ktoré by ste inokedy možno ani neriešili.

Ku koncu svojho čítania si sadnite a vypracujte si zoznam vašich problémov a začnite ich riešiť produktívne. Je úžasné ako nepozorní alebo roztržití vieme byť, pokiaľ sa 100% nesústredíme na jednu konkrétnu vec. Zamerajte sa na svoje emócie, či ste šťastný, čo chcete v ten deň dosiahnuť... Jednoducho si vytvárajte určitú duševnú očistu. 

Odporúčame prečítať:Kalisia voňavá - elixír života

Zdroj foto: pinterest

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 20.08.16 15:56

SK
karma
114.00

zaujímavý článok

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 10:25

AJ
karma
-1.00

cez víkend áno no cez týždeň sa to nedá stíhať..

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 24.10.16 22:15

ľO
karma
-1.00

ráno veľmi dobre páli"

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 25.05.20 15:58

KS
karma
133.00

Osobne radšej čítam večer pred spaním :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní