Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci január

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci január

Pre osoby narodené začiatkom nového roka, teda v januári, je príznačných niekoľko typických čŕt. V prvom rade sú spojení s granátom, jedným z najviac používaným drahých kameňov v ľudskej histórii. Januárovým oslávencom zväčša nie je cudzí zmysel pre humor, sarkazmus ani zábava. Zaujímajú sa o hudbu alebo šport, sú charizmatickí, ambiciózni aj vynaliezaví a radi sa obklopujú spoločnosťou. Mnohí sú mysliteľmi, takpovediac, s filozofickou dušou. Údajne sú to rodení vodcovia, ktorí predstavujú skvelý vzor pre ostatných, údajne sa dokonca i dožívajú dlhšie. 

Narodili ste sa v mesiaci január aj vy? Potom neváhajte zistiť, ktoré svetové aj slovenské celebrity, prominenti a rôzne slávne osobnosti oslavujú spolu s vami!

Januároví herci a herečky

  • Diane Keaton (5. január 1946) – americká herečka, režisérka a producentka. Je držiteľkou Oscara (Academy Awards) za Najlepšiu herečku v hlavnej role vo filme Annie Hall (1977) od režiséra Woody Allena.
  • Eddie Redmayne (6. január 1982) – britský herec, spevák a model. Preslávil sa najmä rolou vo filme Teória všetkého o svetoznámom fyzikovi Stephenovi Hawkingovi, za ktorú získal viacero ocenení, vrátane Ceny Akadémie (Academy Awards)
  • Elijah Wood (28. január 1981) – americký filmový herec, ktorý je známy predovšetkým ako predstaviteľ Froda Bublíka vo filmovej trilógii Pán prsteňov.

Ďalší oslávenci: Orlando Bloom, Tomm Selleck, Christian Bale, Mel Gibson, January Jones, Norman Reedus, Rowan Atkinson, Nina Dobrev, Liam Hemsworth, Emily Watson, Geena Davis, Ed Helms.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci január

  • Alicia Keys (25. január 1981) – americká speváčka, skladateľka a hudobná producentka. Na svojom konte má 7 albumov, nespočetne veľa cien a viac ako 50 miliónov predaných albumov. K najznámejším piesňam bez pochýb patrí Girl on Fire z roku 2012.
  • Zayn Malik (12. január 1993) – anglický spevák a skladateľ. Začínal v chlapčenskej skupine One Direction, ktorá bola založená v roku 2010 počas hudobnej súťaže The X Factor. Od roku 2015 pôsobí ako sólový spevák. Medzi známe hity patrí napríklad Dusk Till Dawn, ktorý naspieval so Siou. 
  • Dolly Parton (19. január 1946) americká country speváčka a skladateľka, herečka a filantropka. Za jej umelecké dielo jej bola v Kennedyho centre udelená cena za celoživotný prínos pre americkú kultúru. Je krstnou mamou známej speváčky Miley Cyrus. 

Ďalší oslávenci: Adam Lambert, Noah Cyrus, Skrillex, Calvin Harris, Logic, Justin Timberlake.

Pozri aj: Ako si celebrity zarábajú aj mimo showbiznisu? Napr. vlastnou značkou parfémov

Športovci narodení v januári

  • Kent Carlsson (3. január 1968) – bývalý švédsky profesionálny tenista. Je výhercom 9 turnajov ATP (Asociácia profesionálnych tenistov) v dvojhre. Svoju kariéru ukončil v 80. rokoch. 
  • Lewis Hamilton (7. januára 1985) – britský pilot Formuly 1. V súčasnosti súťaží za Mercedes. Je držiteľom siedmich titulov majstra sveta. Ziskom svojho prvého titul sa stal vtedajším najmladším majstrom sveta Formuly 1 v histórii.
  • Dave Bautista (18. januára 1969) – americký profesionálny wrestler a kulturista. Počas kariéry získal viacero pásov, ako World Tag Team Championship či Word heavyweight championship. Dnes sa venuje herectvu. 

Ďalší oslávenci: Michael Schumacher, Pep Guardiola, Lamar Jackson, Jonathan Taylor, Alina Makarenko.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci január

  • Kate Moss (16. január 1974) – anglická supermodelka a módna návrhárka. Bola tvárou mnohých slávnych kozmetických aj odevných značiek, ako Calvin Klein, Gucci, Burberry, Dolce & Gabbana či Chanel i Louis Vuitton.
  • Oprah Winfrey (29. január 1954) – americká moderátorka, herečka a vydavateľka časopisu. Je známa svojou reláciou Oprah Winfrey Show, ktorá bola od roku 1986 vysielaná neuveriteľných 25 rokov. 
  • Jeff Bezos (12. január 1964) – americký podnikateľ, investor a zakladateľ spoločnosti Amazon.com. Niekoľko rokov držal prvú priečku v rebríčku najbohatších ľudí sveta.

Ďalší oslávenci: Ellen DeGeneres, Kim Jong-un, Robert F. Kennedy Jr., Steve Harvey, Irina Shayk, Catherine Elizabeth Middleton.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v januári

  • Rytmus (3. január 1977) – slovenský raper, vlastným menom Patrik Vrbovský. Na hip-hopovej scéne pôsobí od roku 1992. Počas svojej kariéry pôsobil aj v hudobnej skupine Kontrafakt, dokonca sa zhostil niekoľkých seriálových a filmových úloh.
  • Richard Stanke (12. január 1967) –  slovenský herec a dabingový herec. Dlhoročne pôsobí v Činohre Slovenského národného divadla. Objavil sa v mnohých slovenských filmoch a seriáloch, taktiež účinkoval v zábavnej relácii Partička. Svoj hlas prepožičal napríklad animovanej postave leňochoda Sida v rozprávke Doba ľadová, tiež daboval Dobbyho v Harry Potterovi. 
  • Andrej Bičan (4. január 1975) –  slovenský moderátor, herec a zabávač. Pôsobil v divadlách Nová scéna a Divadle Pavla Országha Hviezdoslava. Moderoval mnoho relácií, ako napríklad Maxihra, Nákupná horúčka, Varí vám to či 5 proti 5. Vidieť sme ho mohli i v zábavnej show Tvoja tvár znie povedome. 

Ďalší oslávenci: Ivo Gogál, Elena Vacvalová, Ján Kuric, Elena Podzámska, Ibrahim Maiga, Ladislav Kerata.

Odporúčame: KVÍZ: Poznáš skutočné mená známych osobností? Skús uhádnuť všetky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní