Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci JÚN

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci JÚN

Júnoví oslávenci patria buď medzi Blížencov, alebo Rakov. Avšak nielen samotné astrologické znamenie, ale práve aj mesiac, v ktorom sa narodili, o nich môže vypovedať veľa. Zo štatistík napríklad vyplýva, že deti a osoby narodené v tomto mesiaci bývajú menej chorľavé. V menšej miere ich trápia najmä alergie či astma. Čo sa týka ich povahových vlastností, júnoví oslávenci sú údajne komunikatívni, spokojní, optimistickí a patria medzi najšťastnejšie osoby. Bývajú ambiciózni a snažia sa venovať práci, ktorá ich baví a napĺňa.

Ak patríte medzi osoby narodené v mesiaci jún, neváhajte zistiť, ktoré slávne osobnosti a celebrity budú tento mesiac oslavovať narodeniny spolu s vami. Prvý júnový deň sa narodila napríklad aj ikonická herečka Marilyn Monroe, ktorá by oslávila 96. narodeniny. Ktoré známe celebrity patria medzi júnových oslávencov?

Júnoví herci a herečky

  • Meryl Streep (22. jún 1949) – americká herečka. Je trojnásobnou držiteľkou Oscara a deväťnásobnou držiteľkou ocenenia Golden Globes vrátane Ceny Cecila B. DeMilla. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Smrť jej pristane, Železná lady, Mamma Mia! či Diabol nosí Pradu.
  • Johnny Depp (9. jún 1963) – americký herec, scenárista, režisér a hudobník. Za rolu v muzikálovom filme Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street získal Zlatý glóbus. Preslávil sa rolami ako kapitán Jack Sparrow vo filmovej sérii Piráti z Karibiku či nožnicovoruký Edward v rovnomennom filme. 
  • Neil Patrick Harris (15. jún 1973) – americký herec, spevák a komik. Preslávila ho najmä postava Barneyho Stinsona v seriáli Ako som spoznal vašu mamu. Mnoho hudobných a dramatických rolí stvárnil na Broadwayi. 

Ďalší oslávenci: Nicole Kidman, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Chris Evans, Mark Wahlber, Russell Brand, Natalie Portman, Imogen Poots, Paul Giamatti, Liam Neeson, Tom Holland, Tobey Maguire, Courteney Cox, Zoe Saldana, Peter Dinklage.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci jún

  • Nicole Scherzinger (29. jún 1978) – americká speváčka a tanečnica. Je známa predovšetkým ako líderka dievčenskej skupiny Pussycat Dolls, neskôr pôsobila ako sólový spevák. Objavila sa aj v porote amerického X Factoru. K známym hitom patrí Don´t Cha či Hush Hush.
  • Kanye West (8. jún 1977) – americký rapper, spevák a hudobný producent. Dnes je známy pod menom Ye. Je mnohonásobným držiteľom Grammy. Pracoval na hitoch pre rappera Jay-Z, Aliciu Keys či Janet Jackson. K jeho hitom patrí napríklad Stronger aj FourFiveSeconds s Rihannou a Paulom McCartney.
  • George Ezra (7. jún 1993) – britský spevák a textár. K najznámejším piesňam patrí Shotgun, Budapest, Blame It on Me či Listen to the Man.

Ďalší oslávenci: Lana Del Rey, Peter Wentz, Iggy Azalea, Lionel Richie, Alanis Morissette, Kendrick Lamar, Blake Shelton, Cyndi Lauper, Jason Mraz, Ice Cube, Solange Knowles.

Odporúčame: Známe šoubiznisové klany: Poznáš ich všetky?

Športovci narodení v júni

  • Michael Phelps (30. jún 1985) – americký plavec. Je držiteľom niekoľkých svetových a olympijských rekordov, 28 olympijských medailí, z toho 23 zlatých. V rokoch 2003, 2004, 2006 a 2007 bol vyhlásený za najlepšieho plavca roka. 
  • Lionel Messi (24. jún 1987) – argentínsky profesionálny futbalista. Je kapitánom argentínskeho národného mužstva a hrá v Ligue 1 za Paris Saint-Germain FC. Je držiteľom rekordných siedmich cien Zlatá lopta a rekordných šiestich európskych cien Zlatá kopačka. 
  • Mike Tyson (30. jún 1966) – bývalý americký profesionálny boxer. Počas kariéry vyhral všetky tri najvýznamnejšie tituly v ťažkej váhe, pričom bol najmladším boxerom, ktorému sa to podarilo. Objavil sa vo viacerých filmoch, napríklad Vo štvorici po opici či Ip Man 3. 

Ďalší oslávenci: Venus Williams, Anna Sergejevna Kurnikovová, Rafael Nadal, Dafne Schippers, Steffi Graf, Joe Montana, Allen Iverson, Nick Young, Richard Gasquet, Mohamed Salah, Kawhi Leonard, Zinedine Zidane.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci jún

  • Khloe Kardashian (27. jún 1984) – americká modelka a televízna osobnosť. Do povedomia sa dostala najmä vďaka účinkovaniu rodinnej reality show Keeping Up with the Kardashians. Venuje sa podnikaniu, moderovaniu, tiež pôsobí ako módna návrhárka či spisovateľka.
  • Elon Musk (28. jún 1971) – inžinier, vynálezca, vizionár, podnikateľ a filantrop juhoafrického, kanadského a amerického pôvodu. Je generálnym riaditeľom automobilky Tesla, Inc. a vlastní firmu SpaceX, ktorá pôsobí v aerokozmickom priemysle. 
  • Boris Johnson (19. jún 1964) – britský konzervatívny politik. Je súčasným ministerským predsedom Spojeného kráľovstva a predsedom Konzervatívnej a unionistickej strany. Počas kariéry pôsobil aj ako londýnsky starosta a minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva. 

Ďalší oslávenci: Heidi Klum, Princ William, Donald Trump, Bar Refaeli, Kate Upton, Bear Grylls, Anderson Cooper, Emily Ratajowski.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v júni

  • Zuzana Smatanová (14. jún 1984) – slovenská speváčka a skladateľka. K známym piesňam patrí Horou, V dobrom aj v zlom, Tam, kde sa neumiera, Dnes sa mi nič nechce či Daj ruku do mojej ruky. 
  • Marián Greksa (11. jún 1959) – slovenský rockový spevák. Je známy predovšetkým pôsobením v skupinách Modus a Demikát. Účinkoval aj v muzikáloch Krysař, Kleopatra či Hamlet. 
  • Peter Varinský (2. jún 1982) – slovenský televízny moderátor. Pôsobí hlavne ako moderátor Športových Novín na TV Markíza. Je päťnásobným držiteľom titulu OTO. 

Ďalší oslávenci: Michaela Čobejová, Ján Kroner, Dušan Gabáni, Miriam Šmahel Kalisová, Miloš Bubán, Mária Bartalos, Zuzana Cigánová, Ondrej Kovaľ, Andrej Šeban, Karol Csino, Peter Aristone.

Odporúčame: Butterfly haircut – strih vlasov si zamilovali celebrity a určite si zamiluješ aj ty!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní