Celebrity narodené v znamení Lev

Celebrity narodené v znamení Lev

Lev je piatym znamením zverokruhu a jedným z ohnivých znamení popri Baranovi a Strelcovi. Toto znamenie dostalo pomenovanie podľa súhvezdia Lev, ktoré na oblohe susedí z východnej strany so súhvezdím Panna a zo západu so súhvezdím Rak. Lev prislúcha osobám, ktoré sa narodili medzi 23. júlom a 22. augustom. Aké sú osoby narodené v tomto období podľa charakteristiky znamenia Lev? Láska k prepychu, samoľúbosť, ale zároveň aj obetavosť a komunikatívnosť – tieto vlastnosti údajne nie sú Levom cudzie.

Muži narodení v tomto znamení sa usilujú o kariéru a vysoké spoločenské postavenie, sú šarmantní a neradi sa ospravedlňujú, lebo to považujú za slabosť. Levice sú veľmi sebavedomé ženy, ktoré sa nedajú ľahko vyviesť z rovnováhy. Môžu byť trochu márnivé. Je znamenie Lev i vaším znamením? Zistite, pre ktoré celebrity a slávne osobnosti to platí tiež!

Levi vo svete filmu

  • Sandra Bullock (26. júl 1964) – americká filmová herečka. Za rolu vo filme Splnený sen získala Oscara, za rovnaký film bola ocenená aj Zlatým glóbusom. K jej známym filmom patrí Bird Box, Miss špeciálny agent, Nebezpečná rýchlosť či Dom pri jazere.  
  • Bolek Polívka (31. júl 1949) – český herec, dramatik a scenárista. K najznámejším filmom patrí Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Dědictví aneb Kurvaseneříká, Muži v nádeji.
  • Daniel Radcliffe (23. júl 1989) – anglický herec. Preslávil sa rolou čarodejníka Harryho Pottera z rovnomennej filmovej série. Objavil sa aj vo filmoch Frankenstein, Guns Akimbo či Stratený v džungli. 

Ďalší Levi: Sebastian Stan, Helen Mirren, Antonio Banderas, David Duchovny, Wesley Snipes, Matt LeBlanc, Melanie Griffith, Jason Statham, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Ben Affleck, Steve Carell, Robert De Niro, Woody Harrelson, Bill Skarsgård, Martin Sheen.

Svetové hudobné hviezdy v znamení Lev

  • Madonna (16. august 1958) – americká speváčka a skladateľka. Často je označovaná za kráľovnú popu. Na svojom konte má mnoho albumov a ocenení. K známym hitom patrí Material Girl, Like a Virgin, Holiday či Like s Prayer. 
  • Dua Lipa (22. august 1995) – anglická speváčka, skladateľka a modelka. Je držiteľkou Grammy, Brit Awards aj American Music Awards. K známym hitom patrí New Rules, Break My Heart alebo IDGAF.
  • Joe Jonas (15. august 1989) – americký spevák a herec. Pôsobil v reláciách na Disney Channel a skupine Jonas Brothers spolu so svojimi bratmi. Neskôr si založil novú skupinu DNCE, ktorá priniesla známy hit Cake by the Ocean. 

Ďalší Levi: Jennifer Lopez, Shawn Mendes, Demi Lovato, Yungblud, Charli XCX, Tones and I, Christina Perri, Slash, Lennon Stella, Mick Jagger, Cher Lloyd, Young Thug.

Pozri aj: Butterfly haircut – strih vlasov si zamilovali celebrity a určite si zamiluješ aj ty!

znamenie Lev

Zdroj: Shutterstock®

Levi v športe

  • Evonne Goolagong (31. júl 1951) – bývalá austrálska profesionálna tenistka a ženská svetová jednotka v dvojhre. Vyhrala 14 Grand Slamov. Na Australian Open v rokoch 1974 až 1977 vyhrala štyrikrát v rade dvojhru aj ženskú štvorhru. 
  • Hulk Hogan (11. august 1953) – americký profesionálny wrestler. Venuje sa aj filmu a hudbe. Vidieť sme ho mohli vo filmoch Vesmírne komando, Pestúnka či Kladivo.
  • Usain Bolt (21. august 1986) – bývalý jamajský atlét. Počas kariéry sa venoval najmä krátkym šprintom. Je 9-násobným olympijským víťazom a mnohonásobným majstrom sveta v kategóriách beh na 100 m, beh na 200 m či štafeta 4x100 m.

Ďalší Levi: Roger Federer, Dorothy Hamill, Fernando Alonso, Barry Bonds, Tom Brady, Mike Trout, Tyson Gay, Jordan Spieth.

Ďalšie celebrity a prominenti v znamení Lev

  • Monica Lewinsky (23. júl 1973) – televízna osobnosť. Preslávila sa najmä milostným vzťahom s americkým prezidentom Billom Clintonom. Pôsobila v Bielom dome a v Pentagone ako stážistka. 
  • James Corden (22. august 1978) – britský komik, scenárista, producent a moderátor. Moderuje vlastnú talkshow The Late Late Show with James Corden. Je držiteľom ceny BAFTA
  • Barack Obama (4. august 1961) – americký politik a právnik. Pôsobil ako 44. prezident Spojených štátov, a to v rokoch 2009 až 2017. Stal sa prvým afroamerickým prezidentom. 

Ďalší Levi: Martha Stewart, J. K. Rowling, Daniel Negreanu, Jan Kraus, Bill Clinton, Cara Delevingne, David Dobrik, Kylie Jenner, Winnie Harlow, Karlie Kloss, Louise Brown.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v znamení Lev

  • Lenka Čviriková Hriadelová (25. júl 1973) – slovenská televízna moderátorka, predovšetkým moderátorka športových programov. Pôsobila vo Fun rádiu, TV Global a TV JOJ. Je šesťnásobnou držiteľkou titulu OTO.
  • Danica Jurčová (5. august 1976) – slovenská herečka. Pôsobila v SND, Divadle Astorka Korzo ´90, na Novej scéne. Vidieť sme ju mohli v seriáli Panelák. 
  • Jozef Vajda (31. júl 1955) – slovenský divadelný, televízny, rozhlasový a dabingový herec. Pôsobil na Novej scéne aj v Činohre SND. Často dabuje hercov Sylvestera Stalloneho či Michaela Douglasa. Vidieť sme ho mohli napríklad v seriáli Hoď svišťom. 

Ďalší Levi: Kristína Peláková, Peter Batthyany, Vladimír Mečiar, Ivana Christová, Maroš Šefčovič, Adriana Kmotríková, Juraj Bača, Milka Zimková, Darina Abrahámová, Táňa Pauhofová, Zuzana Homolová, Marcel Forgáč.

Pozri aj: Celebrity z chudobných pomerov: Vedela si o nich?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní