Čo by ste mali určite zažiť pred prekročením hranice 30 rokov

Čo by ste mali určite zažiť pred prekročením hranice 30 rokov

Ako deti sme stále snívali o tom, ako prekročíme pomyselnú hranicu dospelosti, ako zmeníme svet a čo všetko zažijeme. Avšak po dovŕšení 18 rokov sa toho veľa nezmenilo a stále sme tými istými, ktorí si povedia, že po 30-tke to už určite bude iné.

Samozrejme každá z nás dúfa, že v takom veku už bude mať milujúceho manžela, minimálne 2 deti, vytúžené bývanie a skvelo vybudovanú kariéru. Niektorým sa to podarilo a ostatné premýšľajú, kde nastala chyba. Ak ste ešte nedovŕšili túto magickú hranicu 30 rokov, prinášame vám pár tipov, čo by ste mali určite dovtedy zažiť. A ak ste už túto hranicu prekročili, nikdy nie je neskoro opäť niečo zažiť.

Odporúčame prečítať: Predstavujeme vám farbu roka 2017!

Čo by ste mali určite zažiť, pred prekročením hranice 30 rokov

Zdroj: Shutterstock®

1. Cestovať osamote

Nemusíte sa vydať hneď na ďaleký a dlhý výlet. No dôležité je cestovať aspoň raz na vlastnú päsť. Takto spoznáte samé seba, zistíte, čo vo vás naozaj je, spoznáte hranice svojich možností, a hlavne zistíte, či ste potrebné pre vašu firmu, alebo či niekomu na vás naozaj záleží. Navyše takto máte možnosť relaxovať, prísť na iné myšlienky, robiť čo vás baví a hlavne užívať si. 

2. Nájsť si svoje hobby

Ako človek dospieva, zabúda na to, že ho kedysi niečo bavilo. Jednoducho na to nemá popri všetkých pracovných záležitostiach dostatok času. Záľuby sú však veľmi dôležité, pretože vďaka nim si zabezpečíte chvíľku pre seba, tak povediac mimo reality. A navyše, vďaka záľubám môžete spoznať množstvo nových ľudí a získať skúsenosti. 

Odporúčame prečítať: 10 novoročných predsavzatí. Prečo zlyhávajú a ako tomu zabrániť?

Čo by ste mali určite zažiť, pred prekročením hranice 30 rokov

Zdroj: Shutterstock®

3. Naplánovať si budúcnosť

Je dôležité ujasniť si smer, ktorým sa v živote chcete uberať.  Stanovte si ciele, ktoré chcete v priebehu 5-10 rokov dosiahnuť – tak dostanete všeobecný prehľad o tom, čo chcete a čo nie. To platí pre všetky oblasti života, vrátane vašich financií, práce a vzťahu. Chcete mať deti? Chcete sa vydať? Chcete odísť? Kde chcete pracovať? To všetko sú životne dôležité veci, ktoré musíte zvážiť. 

4. Zamilovať sa

Určite musíte zažiť ten blažený pocit milovať a byť milované – tie pravé motýliky v bruchu. Nehľaďte na minulosť, pretože tá je za vami a ak sa vám stalo, že ste sa popálili, skúste na to zabudnúť, pretože z každého pádu plynie nejaké ponaučenie. Lebo len tak si nájdete toho pravého, ktorý vás bude milovať a bude ochotný pre vás všetko obetovať. 

Odporúčame prečítať: Meškáte do práce, či na stretnutie? Skúste tieto ospravedlnenia

Čo by ste mali určite zažiť, pred prekročením hranice 30 rokov

Zdroj: Shutterstock®

5. Vystúpiť z komfortnej zóny

Každá z nás má svoju komfortnú zónu, ktorej sa nechce vzdať, pretože sa v nej cíti pohodlne. Avšak najlepšie veci človek zažije, ak z tejto zóny vystúpi. Urobte krok do neznáma – môže to zmeniť celý váš život a pohľad naň. Takto spoznáte svoje hranice a možnosti, ktoré by ste za iných okolností možno ani nepoznali.

6. Naučiť sa milovať sami seba

Každá z nás na sebe hľadá len to zlé, avšak skúste sa pozrieť do zrkadla, pretože každá z nás je svojím spôsobom nádherná. Aj keď nám každej dal sochár iné krivky a do vienka sme dostali iné vlastnosti, mali by sme sa naučiť milovať samé seba. Chopte sa každého dňa, pretože život je príliš krátky na to, aby sme si robili vrásky na tvári. 

Odporúčame prečítať: Ako sa zbaviť tuku na brušku?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Krátka 13.01.17 19:02

SK
karma
114.00

dám prečítať dcérke

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 13.01.17 19:33

IM
karma
100.00

polovicu som splnila no ostatné už nechám na mladších

  • 1
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 15.01.17 12:47

PV
karma
113.00

Milovať samú seba .. !!! Pravda.. A cestovať ..!!!

  • 0
Odpovedať

simona vician 15.01.17 22:24

SV
karma
100.00

:)))))))

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.01.17 15:20

MZ
karma
-1.00

Veľmi zaujímavé čítanie :)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 26.05.20 06:24

KS
karma
133.00

No niektoré som už teda zameškala :-D Ale nikdy nie je neskoro začať, možno stihnem do 40-tky :-D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní