DIY hrnčeky zdobené lakmi na nechty: Nápad, ktorý určite oceníš!

DIY hrnčeky zdobené lakmi na nechty: Nápad, ktorý určite oceníš!

Koľko hrnčekov máte doma? 6, 12 alebo je ich viac? A koľko z nich je originálnym dielom, ktorým sa nemôže pochváliť nik iný? Asi môžeme povedať, že aj vy ich máte veľa. Ale koľko z nich je jedinečných? Ak žiadny výnimočný hrnček nemáte, tak si ho jednoducho vyrobte. Je to oveľa jednoduchšie, než ste si mysleli.

Keď už sme sa pýtali na hrnčeky, tak máme aj ďalšiu otázku. Koľko máte doma lakov na nechty, ktoré už vôbec nevyužívate? Či už preto, že sa vám prestal páčiť ich odtieň, alebo preto, že sú dávno po záruke a vy nemáte odvahu si ich aplikovať na nechty? Namiesto toho, aby ste ich vyhodili do koša, tak laky na nechty využite pri dekorovaní hrnčekov. Tie aj vďaka obyčajným lakom na nechty môžu získať nový vzhľad, ktorý bude jedinečný. A nemusíte byť ani umelcami na to, aby ste si hrnčeky lakmi vyzdobili. Nemusíte vedieť držať štetec v rukách či iné nástroje, ktorými si vytvoríte motívy na hrnčekoch. Budete potrebovať len vodu a umelecké dielo vám vznikne samo!

Hrnčeky zdobené lakmi na nechty

V prvom rade si vezmite hlbokú nádobu a tú naplňte teplou vodou. Pre lepší výsledok môžete použiť prevarenú ešte teplú vodu. Následne do vody nakvapkajte lak na nechty. Je na vás, či použijete len jeden lak alebo či zmiešate viacero farieb. Ak chcete mať na hrnčeku aj nejaké vzory, tak do vody namočte špáradlo a ním prejdite po nakvapkanom laku. Poprípade môžete trošku experimentovať a do misky s lakom na nechty môžete nastriekať lak na vlasy, ktorý vám vytvorí zaujímavý vzor.

Následne do nádoby ponorte hrnček a opatrne vytiahnite. Ak chcete ozdobiť len časť hrnčeka, tak jeho zvyšok nezabudnite olepiť! Je potrebné pracovať pomerne rýchlo, aby vám lak vo vode nestvrdol. V takom prípade môžete začať pracovať odznova.

Hrnček následne nechajte vyschnúť aspoň 5 hodín a na záver ho ošetrite netoxickým lakom, ktorý farbu zakonzervuje. Lak sa tak pri prvom umytí hrnčeka nepoškodí ani neodstráni.

Takýmto spôsobom si môžete vyzdobiť čokoľvek. Kvetináče, dózy do kuchyne, taniere, vajíčka na Veľkú noc a pod. Čo si takýmto spôsobom vyzdobíte najbližšie?

Pobav sa: Praskneš od smiechu! Toto sú najhoršie plavky, ktoré by si si na seba nedala

1 z 17

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní