Doprajte si veľkolepé raňajky aj cez pracovný týždeň

Doprajte si veľkolepé raňajky aj cez pracovný týždeň

Rána bývajú odrazom toho, ako nakoniec vyzerá celý deň. Aj keď si to možno neuvedomujeme, o rannú pohodu pri raňajkách s blízkymi sa v podstate oberáme dobrovoľne. Už po prebudení zapíname notebooky, kontrolujeme e-maily cez smartfón či púšťame správy v televízii. Všetky tieto aktivity však počkajú. Oveľa dôležitejšími sú poctivé raňajky, ktorými darujete telu, ale i duši to, čo si zaslúži.

V čom je ukryté čaro prvého jedla dňa?

Viacero vedcov a výskumov potvrdzuje, že vynechanie raňajok môže viesť k permanentnej únave a veľkým návalom hladu neskoro večer. Vtedy telo potravu dostatočne nestrávi, čoho vedľajší efekt môže byť napríklad aj nadváha. Bohaté a najmä pravidelné raňajky dodávajú telu dostatok energie na niekoľko hodín, čo sa odrazí na efektivite a výkone v práci, ale tiež na celkovej spokojnosti z dňa.

Dodajte jedlu šmrnc

Rána sa postupne stávajú dôležitejšími ako večere, pretože sú dnes už jedinou časťou dňa, kedy sa všetci stretnú za jedným stolom. Práve preto si na nich ľudia dávajú čoraz viac záležať, čo však neznamená, že pri príprave musíte stráviť hodinu v kuchyni. Medzi najnovšie trendy vo svete patria takzvané „Champagne breakfast“ alebo inak – raňajky so sektom.

Aj klasické anglické raňajky – slanina s volským okom – či ľahký jarný šalát môžu tak vyzerať aj chutiť výnimočne. Pohárik dobre vychladeného sektu vnesie do raňajok noblesu a jedlu dodá správny šmrnc. Ako však takýto zvyk dodržať počas pracovných dní? 

Pozri aj: Hubert Dámsky klub spestrili baletky a krásne šaty

raňajky so sektom

Zdroj: Shutterstock®

Sekt k raňajkám aj v strede týždňa

Pohár sektu pri raňajkách by cez týždeň pravdepodobne narobil viac škody ako úžitku. Svieže bublinky si však môžete dopriať aj v prípade, že potrebujete zostať s čistou hlavou. Docieliť to môžete napríklad nealkoholickým Hubertom, v ktorom bol počas výrobného procesu šetrne odstránený alkohol. Vďaka tomu si ho môžete vychutnať aj počas práce či pred šoférovaním. Navyše sú v ňom zachované všetky charakteristické vlastnosti sektu – chuť, farba aj vôňa – teda dostanete presne to, na čo ste zvyknutí.

Vaše raňajky môžu vyzerať ešte štýlovejšie s Hubertom nealkoholickým rosé. V jeho útrobách sú ukryté taje lesného ovocia, ktoré objavíte už pri prvom dúšku. Po dopití navyše môžete s čistým svedomím aj hlavou sadnúť za volant, príjemne povzbudení do nového dňa.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Kelemenová 28.07.17 10:01

SK
karma
86.00

to sú mi ale novinky..... raňajky so sektom? Viem si to predstaviť ešte vtedy ked sme niekde na dovolenke.... a cez víkend.....

  • 0
Odpovedať

Alena Cabakova 28.07.17 12:57

karma
86.00

No toto je hlavne pre víkendových romantikov... "bez detí" - alebo v tom prípade sa dá ešte použiť variant bez alkoholu, ktorý tiež chutí výborne :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.12.17 08:18

SK
karma
114.00

romantické

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní