Grilovacie triky: Vďaka týmto v lete nepriberieš ani kilo!

Grilovacie triky: Vďaka týmto v lete nepriberieš ani kilo!

Keď sa povie gril a grilovanie, väčšine z nás v hlave naskočia takzvané 3 Z - Záhrada, Zábava a Zbohom, štíhla postava. My však tvrdíme, že v poslednom prípade ide len o predsudok. A keďže predsudky sa majú búrať, rozhodli sme sa predstaviť vám skvelých adeptov na grilované pochúťky, z ktorých jednoducho nepriberiete. Ak neveríte, že také existujú, pozrite si naše tipy, ako nepribrať z grilovania a namiesto tukových vankúšikov vám naskočia jedine tak zimomriavky od samého blaha!

Aj grilovanie môže byť zdravé a diétne

V prvom rade nečakajte, že vám prinesieme návod na ugrilovanie extra prerastenej oravskej slaninky v light verzii. Taká jednoducho neexistuje. A ak áno, rady si ju otestujeme tiež. Dobre totiž vieme, že najväčší favoriti, vyhrievajúci sa na grile a poskytujúci nám doslova gastroorgazmus, nemajú s prívlastkom nízkokalorický veľa spoločného. To ale neznamená, že popri grilovaní klobások a steakov sa na mriežke nenájde aj trochu miesta na iné dobroty, ktoré už nízkokalorickými pokojne nazvať môžeme. A toto sú ony:

  • Ak grilované mäso, tak stavte ideálne na ryby (ideálne na tuniaka alebo lososa), morské plody alebo kvalitné kuracie mäso.
  • Bojíte sa, že vaša ugrilovaná večera bude suchá? Namiesto výpeku z mäsa si radšej doprajte viac čerstvej zeleniny.
  • Grilované mäso, k tomu grilované zemiaky a ešte aj grilovaná zelenina? A čo tak vyskúšať to tentoraz v princípe oddelenej stravy a zemiaky vynechať?

Zaujme ťa: Rakovina žalúdka: Kto je najviac ohrozený? Tieto príznaky neignoruj!

zdravšie grilovanie

Zdroj: Shutterstock®

  • Kto povedal, že šalát musí byť zaliaty len majonézovým dressingom? Ešte lepšiu službu, pokiaľ ide o chuť a rozhodne aj kalórie, vám spraví ocot, zmiešaný s cukrom. Prípadne stavte na klasiku – citrónovú či limetkovú šťavu.
  • Ku grilovaniu jednoducho patrí fľaška alebo plechovka piva, od toho vás rozhodne nemienime odhovárať. Avšak namiesto sladených nápojov, plných chémie a kalórií, ako cola či iné nápoje zvučných mien, to nabudúce skúste so sviežou limonádou z citróna a čerstvých byliniek, prípadne s domácim ľadovým čajom. Lepšie si tak vychutnáte samotné jedlo, o bezproblémovom trávení ani nehovoriac.
  • Namiesto bielych žemlí na hamburger siahnite po tých tmavých a celozrnných. Chuťovo sú výraznejšie, tým pádom lepšie a obsahovo jednoznačne zdravšie.
zdravé grilovanie

Zdroj: Shutterstock®

  • Nech už grilujete čokoľvek, nikdy by vám pri tom nemala chýbať misa zeleninového šalátu, ktorý pôsobí protirakovinovo a podporuje trávenie.
  • Nízkotučný biely jogurt namiesto tatárskej omáčky – výborne vám poslúži ako zdravšia náhrada ku grilovanému mäsu alebo zemiakom. Stačí jogurt dochutiť cesnakom a / alebo bylinkami, ktoré sú vášmu srdcu blízke a je to!
  • Prepadla vás, po skvelom grilovanom jedle, chuť na sladké? Ak namiesto čokoládovej tyčinky tentokrát vyskúšate grilovaný ananás alebo grilované broskyne, pochopíte, že nie je sladkosť ako sladkosť.
  • V prípade, že si viete grilovačku predstaviť aj bez mäsa, nahraďte ho šampiňónmi, baklažánom, kukuričným klasom, špargľou, tekvicou či cuketou. Po ugrilovanej zelenine, dochutenej bylinkami, sa budete ešte dlho zalizovať!

Bude sa ti páčiť: Máš chuť na niečo nezvyčajné? Skús tento recept na levanduľový sirup!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 05.07.18 10:23

KK
karma
105.00

najradšej mám grilované ryby, ale grilovaná zelenina mi vôbec nechutí, radšej si dám surovú

  • 1
Odpovedať

Marie Gutmannová 05.07.18 20:25

MG
karma
104.00

Také chute ste mi narobili :)

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 05.07.18 21:11

MC
karma
109.00

Aj keď grilovanie nie je moc zdravé rada si pochutnám aj na klobáske ,rybe či zelenine .

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní