Jazerná sezóna


Iris je štyridsaťročná matka troch detí a nespokojná manželka. S neverným manželom Paulom zažívajú krízu, preto sa rozhodne odísť na farmu v Novom Anglicku, kde sa chystá svadba jej mladšej sestry Leah.

Iris si celý život pripadala ako tá „druhá“, menej obľúbená, menej milovaná, vždy cítila, že musí hasiť problémy svojej sestry alebo niekoho iného...

Jazerná sezóna rozpráva o dvoch sestrách, ktoré sú veľmi odlišné, no v jednej chvíli sa ocitajú na križovatke života. Budete si vychutnávať atmosféru, ktorú vykreslila. Nádhernú prírodu na farme v Novom Anglicku.


V tom novom prostredí sa zblíži s dávnym spolužiakom Cooperom, spočiatku nevinný románik sa mení na lásku. Ale aj Paul sa spamätal a chcel by ich manželstvo zachrániť. Znenazdania však dôjde k tragédii, na dne bazéna je polomŕtva žena...

Kto je to, čo sa stalo a prečo? Všetky tieto okolnosti prinútia Iris zamyslieť sa nad vlastným životom i svojou budúcnosťou. Ako sa zachovať, aby svojím správaním a rozhodnutím nikomu neublížila?

Bude vás zaujímať:  Čo bolo potom a Jojo Moyesová

Jazerná sezóna

Dve sestry – dva osudy. A každá hľadá šťastie v láske.

 

Jazerná sezóna je skvelé čítanie pre všetky milovníčky romantických príbehov.

 

Nefunguje to, Iris.“

Ďalej čítala, potlačila zívnutie. „V zásuvke sú tuším nejaké batérie,“ odvetila.

Nehovorím o ovládači, dočerta, ale o nás.“

Odložila knihu.

Paul chcel, aby žili odlúčene. Najprv povedal, že chce rozvod. Ale keď videl, ako sa zatvárila, ustúpil od toho. Iris sa zvalila na vankúše, zrazu sa v spálni dusila.

Tak teda odlúčenie,“ pripustil, akoby bolo od neho láskavejšie, keď ju dočasne strčí do bezútešnej diery, prv než ju pošle do večného tunela temnoty.

Zdvihla ruku k ústam, hľadala slová. Výnimočne ich nenašla.

A tak ich našiel on. V tom bol Paul dobrý. Ako všetci právnici.

No tak, Iris,“ vyhŕkol netrpezlivo. „Iste ťa to neprekvapilo. Už nejaký čas je naše manželstvo mŕtve, nie?“

 

Hannah McKinnonová sa narodila v Manchestri vo Veľkej Británii britsko-švajčiarskym rodičom. O rok nato sa rodina presťahovala do Švajčiarska, preto má rada hory, čokoládu a syr...

 

Po skončení štúdia na obchodnej akadémii pracovala v Ženeve a Neuchâteli. V roku 2010 sa s manželom Robom presťahovali do Kanady. Písať začala pomerne neskoro. Jej doménou je beletria pre dospelých, ale aj literatúra pre deti, najväčšiu slabosť má však pre bláznivé poviedky.

 

Pre dospievajúcu mládež napísala knihy Franny Parker (2009) a The Properties of Water (2010), popularitu jej však priniesol najmä román The Lake Season (2015).

V tomto roku by jej mala vyjsť zatiaľ posledná kniha Back to you and me.

 

Bude vás zaujímať: Sexi Hrdina od Samanthy Youngovej

 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní