Kód 7 – Koniec zla


Z prvých dvoch Kódov 9 a 1 sa predalo neuveriteľných 85.000 výtlačkov, o čom môžu skoro všetci slovenskí spisovatelia iba snívať. Jozef Banáš to dosiahol. A toto „kódové“ číslo určite zvýši – práve mu vyšiel román Kód 7 – Koniec zla.

Príbeh tentoraz umiestnil do jednej z najšťastnejších krajín, do Bhutánu. „Život v Bhutáne rozhodne nie je ľahký. A možno práve preto sú títo ľudia, ktorí žijú v ťažších podmienkach, solidárnejší, súcitnejší a viac si pomáhajú. Práve to, že viac dávam, ako beriem, nás môže robiť naozaj šťastnejšími,“ povedal autor.

Odporúčame tiež: Jedno priateľstvo a mnohé tajomstvá

Knihu pokrstili v deň Banášových narodenín a do života ju uviedli riaditeľka vydavateľstva Valeria Malíková a česko–poľský cestovateľ a vydavateľ Bronislaw Ondraszek, ktorý bol spolucestovateľom autora po východnej Ázii. 

Odporúčame tiež: Jozef Banáš zlomil s Kódom rekord – 50.000!

jozef bunáš krst knihy

Príbeh Kódu 7 sa odohráva v himalájskom kráľovstve Bhután, v krajine, ktorá má ako jediná na svete oficiálnu štátnu doktrínu hrubé domáce šťastie a nie hrubý domáci produkt. Banáš na základe osobnej skúsenosti prichádza k poznaniu, že je to azda jediná krajina, v ktorej ryba od hlavy nesmrdí, ale naopak, vonia.

 

Známi hrdinovia z románov Kód 1 a Kód 9 Michal a bohyňa Kumari spoločne s reálnymi postavami, akými sú dalajláma alebo bhutánsky kráľ, nekompromisne odolávajú silám zla. Vyvracajú mýtus našej civilizácie o prospešnosti „boha neustáleho rastu“.


Jozef Banáš tvrdí, že tento boh vyhovuje najmä nenásytným bankám, mediálnym manipulátorom a mocichtivým politikom...

 

Už dlho ma to akosi podvedome ťahá na východ. Možno preto, že my žijeme v totálne zmaterializovanej civilizácii a tam je miesto, kde si to môžeme vyvážiť. Niekoľkokrát som bol v Indii, Nepále, Tibete, Kašmíre, prešiel som celý himalájsky pás. Tam sa vždy dobijem energiou,“ vysvetľuje Jozef Banáš.

 

Začítajte sa do novinky Kód 7 – Koniec zla

 

Odporúčame tiež: Čierna komédia, ktorá sa vám bude páčiť

 

autogramiada jozefa banáša

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní