Najbizarnejšie hotely na svete: Už si o nich počula?

Najbizarnejšie hotely na svete: Už si o nich počula?
  • 22.09.2019
  • Michaela Kožáková

Po celom svete existujú tisíce hotelov s rôznym počtom hviezdičiek a službami. Butik, business hotel, horské, mestské, dovolenkové rezorty, známe siete hotelov. Čo robí hotel výborným ubytovacím zariadením? Predovšetkým sú to hotelové služby, čistota, ochotní a milí členovia personálu, ale rovnako aj umiestnenie či dizajn.

Mnohé hotely sú architektonickými skvostami a vrcholnými dielami tých najlepších majstrov v odbore. Ale čo ak sa architekti prerátajú? Alebo to vlastníci budúceho vysnívaného hotela trochu „prepísknu" so svojimi predstavami a realita vyzerá úplne inak ako na papieri?

Oči pre plač alebo atrakcia?

Niektoré z hotelov naozaj vyzerajú dosť zle. Ich neforemná a až príliš farebná a prezdobená budova síce upúta na prvý pohľad, ale nemá nič spoločné s eleganciou a krásou. Mnohé z nich si právom vyslúžili titul najškaredšieho hotela na svete. Možno sa nájdu i takí, ktorí budú hotel považovať za unikátny a zaujímavý. 

Napríklad taký Dragon Gate hotel vo Švédsku nevyzerá veľmi lákavo. Čínsky miliardár si ho dal postaviť v tvare čínskeho chrámu, ktorý skôr z diaľky pripomína väzenie. Stavba bola vyhlásená za najhoršiu stavbu roka 2016. Severokórejský hotel Ryugyong bol zase označený za najhoršiu stavbu na svete. Medzi tie atraktívnejšie hotely môžeme zaradiť hotel Tianzi v Číne, ktorý predstavuje troch tradičných čínskych bohov. Poznáte hotel Spirit v Bratislave? Aj ten sa nachádza na zozname najškaredších hotelov na svete. Úprimne, hotel skôr vyzerá, ako keby ho navrhoval a staval menej talentovaný brat slávneho Gaudího. 

Tieto hotely sa aj napriek svojmu vzhľadu tešia popularite. Ľudia sem radi zavítajú, aby sa pochválili fotkou na sociálnych sieťach. Ale čo tí, ktorí hotel navrhovali? Asi sa môžu hanbiť... Prezrite si našu galériu nižšie a posúďte sami. 

Pozri aj: Najstrašidelnejšie hotely na svete: Tu by si noc stráviť nechcela!

1 z 11

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 22.09.19 08:33

ĽŠ
karma
100.00

Niektoré si svojou bizardnosťou právom vyslúžili titul najškaredšieho hotela na svete.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 24.09.19 13:58

DB
karma
117.00

no niektoré stavby sú fakt zaujímavé..

  • 0
Odpovedať

Týna Ryglová 18.03.20 18:14

TR
karma
-1.00

Takéto hotely ma teda vôbec nelákajú. Ja dávam přednsot klasickým hotelom a musia navyše ponúkať wellness procedúry, inak pre mňa nie je hotel zaujímavý.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní