Najlepšie letné európske festivaly: Nechaj sa roztancovať!

Najlepšie letné európske festivaly: Nechaj sa roztancovať!
  • 07.07.2019
  • Michaela Kožáková

Letné európske festivaly ponúkajú kombináciu príjemného prostredia, vystúpení umelcov z rôznych hudobných scén a pravú letnú náladu. Festivalová sezóna pomaly začala a možno aj vy premýšľate, ak ste si už aj nekúpili vstupenky, na ktorý festival sa vybrať. Naše slovenské festivaly sú veľmi obľúbené a každý jeden z nich ponúka množstvo vystúpení, zábavy a oddychu. Čo tak skúsiť tento rok nejaký ten európsky festival? Čítajte ďalej, pomôžeme vám vybrať si.

Neprehliadni:  Módna inšpirácia na leto od celebrít: Ktoré trendy sú dominantné?

ULTRA Europe (12. – 14.7.)

Tento chorvátsky festival je jedným z najočakávanejších a najobľúbenejších festivalov v Európe. Na tohtoročný splitský siedmy ročník prijal pozvanie svetoznámy dídžej David Guetta spolu s ďalším umelcami vo svojej brandži, ako je Armin van Buuren, Afrojack, Alesso, Jamie Jones, Joseph Capriati, Adam Beyer, Nicky Romeo. Takže milovníci tanca sa môžu tešiť na perfektných dídžejov a skvelú hudbu. Popri tom si môžete predĺžiť pobyt a užiť si dovolenku pri Jadrane.

Colours Of Ostrava (17. – 20.7.)

Naši susedia sa tiež môžu pochváliť jedným z najlepších európskych festivalov. Tento český hudobný festival je zaujímavý tým, že sem môžete vziať i svoje deti. Organizátori zabezpečili opatrovateľky, ktoré sa o vaše ratolesti postarajú, kým si vy zatancujete do rytmu kvalitnej hudby v podaní speváčky ZAZ, Rosalíe či Emily Dust, reggae speváka Mesajah. Ďalšími hosťami festivalu sú bratia Pierce Brothers, rocková skupina The Cure, Florence and The Nightmare, Years&Years, Tom Walker. Z českej scény sa predstaví skupina Kryštof, Buty, Dan Bárta, Ben Cristovao. Okrem vystúpení sú pre účastníkov prichystané rôzne workshopy, divadelné predstavenia, diskusie, rôzne aktivity pre deti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Happy Birthday kingdoms

Príspevok, ktorý zdieľa bengoldmusic (@bengoldmusic),

Untold festival (1. – 4.8.)

Víťaz ocenenia Európsky festival z roku 2015 sa každý rok rozrastá o významných umelcov, ale i priekopníkov svetovej hudby. Epické štvordňové podujatie, ktoré sa koná každý rok v auguste v Cluj-Napoca, uspokojí priaznivcov každého druhu tanečnej hudby a štýlov ako house, techno, dubstep, drum and base. Tento rok oslavuje najväčší rumunský festival elektronickej hudby svoje piate výročie s vystúpeniami hviezd svetových rozmerov: David Guetta, Martin Garix, Oscar and The Wolf, Bastille, Timmy Trumpet. Ak sa vyberiete do Rumunska, nezabudnite si pozrieť i magickú Transylvániu a ochutnať miestnu kuchyňu.

OFF Festival (2. – 4.8.)

Ani Poliaci sa nenechajú zahanbiť. Festival OFF v Katoviciach, založený Arturom Rojekom ako reakcia na nie príliš rozmanitú hudobnú scénu v Poľsku, zaujme pestrou kombináciou menej známych domácich umelcov a svetových hviezd. Tento festival je najprestížnejším multižánrovým festivalom v Poľsku, ktorý sa koná uprostred krásneho prírodného prostredia. Na festivale vystúpi napríklad vokalistka Nenen Cherry, zoskupenie The Comet is Coming, Jarvis Cocker zo skupiny Pulp, skupina Electric Wizard. 

Sziget (7. – 13.8.)

Festival Sziget je jeden z najväčších hudobných a kultúrnych festivalov v Európe. Koná sa každoročne na 108 hektárovom ostrove Óbudai-sziget na Dunaji v Maďarsku. Počas siedmich dní vystúpi niekoľko stoviek umelcov, spevákov, komediantov, akrobatických a tanečných skupín z celého sveta. Tento rok sa návštevníci môžu tešiť na Ed Sheerana, amerického rappera Macklemora, skupiny Foo Figthers, Years&Years, Florence+ The Machine. Organizátori pripravili aj niekoľko workshopov, diskusií a plavbu výletnou loďou.

Sonus (18. – 22.8.)

Tento pravý letný festival je jedna veľká päťdňová techno párty, a to priamo na populárnej chorvátskej pláži Zrče v Novalji na ostrove Pag. Celé noci a dni môžete tancovať do zbláznenia v troch kluboch alebo nastúpiť na jednu z párty lodí a nechať sa hojdať na vlnách Jadranu. Festival predstavuje kombináciu krásneho prostredia, pravej letnej nálady a prvotriednych vystúpení umelcov z elektronickej hudobnej scény.

Sea Dance (30.8. – 1.9.)

Strávte posledné prázdninové dni s dlhými nocami na pláži Buljarica v Budve v Čiernej hore. Tento relatívne nový prírastok na festivalovej scéne spája niekoľko najlepších svetových umelcov elektronickej a popovej hudby. Na festivale vystúpi Davie Guetta, Robin Schulz, Richie Hawtin a niekoľko ďalších zahraničných i domácich dídžejov. Budva je pomerne lacná dovolenková destinácia, takže dni môžete tráviť opaľovaním na pláži, objavovaním krás krajiny alebo spoznávaním miestnej kultúry. 

Vyskúšaj: Levanduľová tinktúra odstráni mnohé zdravotné ťažkosti. Ako si ju vyrobiť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 07.07.19 05:47

ĽŠ
karma
100.00

Výborné letné európske festivaly!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní