Premiérová séria Behaj lesmi na Slovensku zaznamenala veľký úspech

Premiérová séria Behaj lesmi na Slovensku zaznamenala veľký úspech

Tri preteky, tri unikátne miesta slovenskej prírody, desiatky kilometrov po lesných chodníkoch a na čerstvom vzduchu. Pretekári dohromady nabehali až 23 584 kilometrov na najkrajších miestach slovenských lesov. Behaj lesmi sú však viac než len obyčajné preteky, majú aj svoju ekologickú stránku, ktorá pokračuje aj po sezóne.

Celkovo sa pretekov Behaj lesmi zúčastnilo až 2 333 pretekárov, z ktorých bolo až 141 ocenených v kategórii Ihličiaci, teda účastníci všetkých troch pretekov. Obľúbená prírodná séria Behaj lesmi má tak za sebou po Českej republike úspešnú bežeckú premiéru na troch nádherných slovenských miestach – Devín, Veľká Fatra, Štiavnické vrchy.

Na pretekoch štartovali aj tí najmladší bežci na Detských pretekoch Dr.Max, ktoré sformovali dokonalý rodinný deň, kde sa mohol zapojiť každý. Behaj lesmi celkovo privítalo až 332 nadšených lesných mláďat, ktoré si užili pravú pretekársku atmosféru a domov si okrem zážitkov na celý život odniesli aj pretekárske tričko a plné vrecko cien od lekární Dr.Max.

Odporúčame: Módna ikona Iris Apfel oslávila 100-ročnicu! Ako to robí, že je stále aktívna a užíva si?

detské preteky

Zdroj: drmax.sk

V ruke všetkých pretekárov nechýbal špeciálny pohár Speedcup, ktorý aj vďaka zapojeniu hlavného partnera spoločnosti Dr.Max, eliminoval v zázemí plastový odpad. Celkovo tak asi 30 000 jednorazových plastových pohárov nahradil Speedcup. Dr.Max, ktorý vystupoval na podujatí aj ako hlavný partner ekológie prispel tiež v oblasti triedenia odpadu. Organizátorom pretekov Behaj lesmi sa podarilo správnym spôsobom vytriediť približne 2 445  kilogramov odpadu zo všetkých 3 lokalít. Navyše, každý účastník dostal svoj štartovný balíček v taške z NEplastového materiálu, ktorý je šetrný k prírode.

Významnou časťou programu všetkých troch podujatí Behaj lesmi boli charitatívne preteky VOLTARun, ktoré si zabehlo celkovo 324 lesných bežcov. Finančný výťažok zo štartovného na pretekoch, aj za každý ubehnutý kilometer celkovo, pomohlo trom hendikepovaným deťom krásnou sumou vyše 6 350 EUR. Táto suma zatiaľ nie je finálna, bude do nej zarátaná ešte ďalšia čiastka z predaja produktov na mieste konania pretekov.

Pozri tiež: PRSTEŇ o človeku odhalí zaujímavé veci. Vôbec nie je jedno, na ktorom prste ho nosíš!

speedcup

Zdroj: drmax.sk

ŠETRNÉ A ÚSPEŠNÉ BEHAJ LESMI 2021

Vôbec prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku sa konali v Bratislave. Štartovalo sa priamo pod hradom Devín a pokračovalo sa do lesného prostredia Malých Karpát. O úspechu prvých pretekov svedčia stále narastajúce čísla pretekárov na ďalších dvoch pretekoch.

Ďalšia zastávka série bola v malebnom prostredí Veľkej Fatry. Bežci sa pohodlne vyviezli lanovkou na štart a nasávali atmosféru lesných výhľadov. Prebehli sa tiež podhorskou dedinkou Vlkolínec, ktorá patrí do svetového dedičstva UNESCO.

Poslednými pretekmi série Behaj lesmi 2021 boli preteky v Štiavnických vrchoch, kde trasy viedli okolo najkrajších banských tajchov a lesov v oblasti. Čerešničkou na záver bola aj návšteva úspešnej biatlonistky Paulíny Fialkovej, ktorá okrem svojich úsmevov rozdávala aj podpisy svojim fanúšikom.

Organizátori spoločne s Dr.Max nezaháľajú ani po sezóne a pripravujú ekologické výbehy - tzv. Plogging. Je to výbeh, pri ktorom nejde o rýchlosť alebo dĺžku trasy, ale o pomoc prírode. Pri behu dobrovoľníci zbierajú odpadky, ktoré v prírode nechali neporiadni spoluobčania. Prvý Plogging výbeh sa uskutoční už túto sobotu 18.9. 2021 na Svetový čistiaci deň.

Organizátori pripravujú na ďalšiu sezónu prekvapenie v podobe možného rozšírenia lokalít série Behaj lesmi. Čo vás čaká v ďalšej sezóne sa nadšenci behu dozvedia už v najbližších mesiacoch.

Zaujme ťa: Sapiosexualita je podľa psychológov budúcnosťou! Ani prsia, ani zadok či tvár?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 18.09.21 06:28

ĽŠ
karma
100.00

Behaj lesmi sú naozaj viac než len obyčajné preteky.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 18.09.21 09:36

DB
karma
117.00

Vydarená akcia, ktorá pomáha...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní