Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou!

Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou!

Osud máme všetci vpísaný do našich kníh života. Niektorí majú svoju knihu hrubú s množstvom strán a niektorí majú v tej svojej len obmedzený počet strán. Po ukončení poslednej kapitoly dochádza k niečomu nadpozemskému, avšak celý život sa snažíme po sebe niečo zanechať. Niečo, čo sa vryje do pamäti každého nášho priateľa a istým spôsobom ho obohatí.

Prečo dnes začínam takto tajomne, a prečo sa nad sebou zamyslieť? Dostala sa nám do rúk nádherná kniha – Pieseň zajtrajška od Alice Petersonovej, ktorá vás miestami dojme k slzám. Kniha, ktorá vás chytí natoľko, že sa začnete nad sebou zamýšľať a uvedomovať si, aké máte v živote šťastie.

V tejto súvislostí mi napadá jedno výstižné motto: Nie všetko je v živote čierne alebo biele. Medzi tým sú tisíce odtieňov šedej. A myslím, že presne týmto mottom sa riadi aj hlavná hrdinka Alice.

Pozri aj: PÔVOD: Symbológ Robert Langdon opäť v akcii

Alice Petersonová - Pieseň zajtrajška

Zdroj: Shutterstock®

Alice to nemala v živote vôbec jednoduché. Narodila sa s vrodenou nevyliečiteľnou chorobou, cystickou fibrózou. Ale aj napriek nepriazni osudu z nej vyrástla mladá žena, ktorej do cesty osud privial Toma. Ak neveríte na lásku na prvý pohľad, tak vďaka tejto knihe spoznáte, aké to je, mať tie povestné motýliky v bruchu hneď pri prvom pohľade na zvodnú blondínku. Prečo? Pretože práve Tomovi stačil jeden jediný pohľad na to, aby pochopil, že Alice je ženou, s ktorou chce tráviť všetky chvíle jej života.

Alice si uvedomuje, že si musí užívať každý deň svojho života a plniť si svoje sny, pretože nikdy nevie, kedy otočí posledný list vo svojej životnej knihe. Jej snom je spievať. Je to činnosť, ktorá ju drží nad vodou. Napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu sa jej podarilo získať nahrávaciu zmluvu od najvýznamnejšej hudobnej spoločnosti.

Tento fakt vystihuje aj samotný obal knihy, ktorý je odetý do nádhernej tyrkysovej farby, na vrchu ktorej je jemná výstupná tlač, ktorá zobrazuje platňu. Každé písmeno tohto dojímavého príbehu vás vtiahne do deja, vďaka čomu budete mať pocit, že ste jeho súčasťou. 

Zaujme ťa: Kedy bude konečne Milovaná?

dojímavý príbeh o mladej žene

Zdroj: Shutterstock®

Spievajte, tancujte, milujte, riskujte, nikdy sa nevzdávajte, ale predovšetkým, užívajte si každú sekundu!

Pieseň zajtrajška je dojímavý príbeh o mladej žene a o víťazstve ducha nad nepriazňou osudu. Čo však zaujme každú čitateľku, je fakt, že kniha nie je fikciou. Jedná sa o skutočný príbeh inšpirovaný osudom talentovanej anglickej speváčky a skladateľky Alice Martineuovej, ktorá v roku 2003 vo veku 30 rokov zomrela na cystickú fibrózu.

Alice Petersonová patrí k autorkám, ktoré píšu romány zo súčasnosti. Rada zavedie čitateľov na miesta, kde hrdinovia musia prekonávať ťažké prekážky. Sama trpí reumatickou artitídou, kvôli ktorej sa musela vzdať svojho sna o tenisovej kariére, o čom napísala román Another Alice (Iná Alice).  

príbeh o žene s cystickou fibrózou

Zdroj: Shutterstock®

Začítajte sa do novinky Pieseň zajtrajška:

Tom

december 1998

Tom bol na ceste do baru a meškal ako vždy, keď ju uvidel cez výklad galérie umenia. Mala červené šaty a tie najúžasnejšie modré mandľové oči. Zbadal, ako si zastrkuje za ucho prameň blond vlasov. Nikdy neveril v lásku na prvý pohľad, vždy sa smial, aké je naivné myslieť si o nejakej žene, že je „tá pravá", keď ju človek zazrel prvý raz. Tom mal za sebou celý rad bežných známostí a bol presvedčený, že také čosi sa stáva len vo filmoch, nie v skutočnom živote. Keď mu opätovala úsmev, v očiach sa jej zračilo šibalstvo. A predstavil si, aké by to bolo, keby ju pobozkal. A vtedy sa odvrátila.

Zazvonil mu mobil. „Tom!" vzdychol znepokojený George. „Kde trčíš?“

„Už idem. Hneď som tam." Zložil a váhavo odchádzal.

Cítila aj ona niečo v tom zlomku sekundy? Alebo si to len predstavoval? Zastal. Pozrel na hodinky, zaváhal. Vo filme by hrdina určite zamieril do galérie a vyhľadal by tú ženu. Nešiel by do baru za Georgeom, bývalým spolužiakom, s ktorým sa bude pri pive rozprávať o športe, autách a tréningovom behu. Vykročil ku galérii. Vyzerá ako modelka. To je vyššia liga, našepkával mu hlások v hlave. Čo chceš robiť? Predstavíš sa jej a potom čo? Ako vieš, že je voľná? Stav sa, že nie je... budeš vyzerať ako hlupák. A George bude zúriť, že zase meškáš...

Tom vstúpil do nabitej galérie a okamžite cítil, že je nevhodne oblečený – džínsy, obnosené kožené čižmy. Určite to bude vernisáž na pozvánky – drzo si vzal od čašníčky pohár šampanského, vzal by si čokoľvek, čo by mu dodalo odvahu. Pretláčal sa pomedzi ľudí, ale nikde ju nevidel, a tak vyšiel na poschodie – preboha, len aby neodišla. Srdce mu zamrelo, keď ju uvidel stáť s dvoma mužmi, jeden bol oveľa mladší ako druhý, vysoký, štíhly, svetlohnedé vlasy, okuliare s čiernym rámom. Má chlapa! Samozrejme. Správali sa k sebe milo, familiárne. Rozprávala sa s oboma mužmi, smiala sa, pritom sa dotýkala svojho nosa. Obklopovala ju fascinujúca aura. Sledoval ich pohľady, dívali sa na obraz. Okamžite videl, že tá žena na plátne je ona. Na hlave mala čierny klobúk so širokou strieškou, v tmavých šatách sa jej vynímali štíhle pôvabné ramená. Túžil, aby tí muži odišli, a oni akoby jeho želanie vypočuli, rýchlo prešli popri ňom, schádzali po schodoch, očividne sa rozprávali o obchodných záležitostiach. Nevšimla si, že sa k nej blíži. Vyzerala zamyslene.

Teraz nesmie stratiť odvahu.

„Ja som Tom." Podal jej ruku.

„Alice," opätovala mu úsmev.

Bola drobná, útla, rozkošný nos ako gombička. Zdalo sa mu, že má toľko rokov ako on – dvadsaťšesť. Bola ohromujúco krásna. Na tú tvár človek len tak ľahko nezabudne.

Tom stál vedľa nej a uvedomoval si, že jeho svet sa nezvratne zmení, tak prečo mu ten hlások v hlave navráva: Toto sa skončí pohromou.

Nevšímal si varovanie, namiesto toho sa jej spýtal, čomu sa venuje. „Hudbe,“ odvetila. Zaskočilo ho to. „Skladám hudbu. Rada spievam."

Rozprávali sa ďalej a Tom mal pocit, že im bolo súdené, aby sa ich cesty stretli. Všetko, čo doteraz zažil, viedlo k tejto chvíli.

K stretnutiu s Alice.

Možno napokon predsa len existuje láska na prvý pohľad.

Odporúčame: Kto je bez viny? Výčitky svedomia vás dobehnú!

užívajte si život

Zdroj: Shutterstock®

Radi by ste si tento príbeh prečítali a spoznali, čo je to láska na prvý pohľad? Tak sa určite nezabudnite zapojiť do našej súťaže o túto knihu, alebo si ju objednajte na BUX.sk za jedinečnú cenu 11,10 € (bežná cena 13,90 €).  

FOTOLAGÉRIA:

- Galéria
1 z 7
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk
Pieseň zajtrajška - skutočný príbeh, ktorý ťa nenechá chladnou! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 25.02.18 22:56

JK
karma
100.00

Rada čítam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní