Renesančný génius Raffael v luxusnej knihe


Za jedinú Raffaelovu maľbu či prostú kresbu na papieri sa vo svete platia rekordné sumy, predstavujúce desiatky miliónov. Podľa jedného výroku je Raffael „nielen nesmrteľný, ale aj všestranný umelec, jediný svojho druhu na tejto planéte, kde sa raz za tisíc rokov narodí hviezda, génius, vrhnutý do vesmíru ako meteor, menom Raffael“.

Už jeho priateľ Tebaldeo ho v 16. storočí nazval „blahodarnou hviezdou“. Podľa veľkých umelcov sa dnes nazývajú hviezdy a súhvezdia. Názov Raffael nesie dokonca jedna orbitálna stanica talianskej vesmírnej agentúry.

Zaujme ťa: Bylinky z babičkinej záhrady: Zdravá kniha, plná byliniek

Raffael v luxusnej knihe

Zdroj: Shutterstock®

Všestranný Raffael v limitovanej edícii

Luxusná knižnica sa rozrástla o ďalšiu unikátnu knihu. Exkluzívne, ručne viazané vydanie Všestranný Raffael v limitovanej edícii iba 250 kusov. Zostavovateľ tejto neoceniteľnej monografie Claudio Strinati vyzdvihuje Raffaelovu všestrannosť originálnym spôsobom. V knihe sa venuje chronologickej postupnosti jeho tvorby, analýze diel, dobovému kontextu a vzťahom so zadávateľmi a žiakmi. Dôraz kladie na oslavu všestrannosti, súčasnosti a večnosti nesmrteľného maestra.

Po mimoriadne úspešných tituloch Nekonečný Leonardo a Dokonalý Michelangelo prichádza v poradí tretia publikácia zo série Vznešená renesancia. Prináša dielo maestra Raffaela Santiho, ktoré je neprekonateľným svedectvom o čistej, vznešenej a dokonalej kráse. Všestranný Raffael.

Pozri aj: Skutočný príbeh Svetlo je aj za oponou

Veľký formát knihy Všestranný Raffael umožňuje odhaliť všetky nuansy tohto geniálneho umelca.
Vnútorná väzba knihy je šitá bavlnenou niťou, spevnená plátenným kapitálikom a šiestimi väzmi na koženom chrbte puzdra, s razbou, zhotovenou zlatom za tepla. Na vnútornej strane väzby je použitý ručne opracovaný a korkom vyhladený pergamen, podľa postupov zo 16. storočia.
Na kvalitnom pergamene nájdete aj 16 strán reprodukcií Raffaelových diel.

Viac na www.luxusnakniznica.sk/raffael.

Raffael

Raffael svoju kariéru začal ako šestnásťročný, keď sa po predčasnej smrti otca stal vedúcim dielne. Od útlej mladosti mal v rukách dokonalý cit i vynikajúce schopnosti.
Doposiaľ sa nikomu nepodarilo s istotou určiť jeho maestrov a teda v pravom zmysle slova nebol nikoho žiakom.

Publikácia Všestranný Raffael, okrem kompletného prehľadu najslávnejších diel, ponúka emotívny zážitok z nových interpretácií a objavov. Novátorský výskum zohľadňuje doterajšie poznanie i výsledky reštaurátorských prác, a tak prispieva k záchrane zanedbaných alebo nepochopených diel.

Napríklad Raffaelova Heliodorova sieň je zázrakom umenia. Spojenie medzi Starým a Novým zákonom, ktoré sa stalo základom výzdoby Sixtínskej kaplnky, Raffael interpretuje úplne novým spôsobom v porovnaní so svojimi súčasníkmi - i so samotným Michelangelom. V Heliodorovej sieni sa Raffael oslobodzuje od všetkých vplyvov a potvrdzuje absolútne osobný štýl.

Odporúčame: Ajurvéda: Užitočné tipy pre vaše zdravie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní