Rozvodová párty: Vedela si, že také niečo vôbec existuje?

Rozvodová párty: Vedela si, že také niečo vôbec existuje?
  • 01.10.2019
  • Michaela Kožáková

Vaša sestra každý večer preplače tri balíčky vreckoviek, lebo jej manžel (čoskoro bývalý) požiadal o rozvod? Vydala sa vaša najlepšia kamarátka za nesprávneho muža? Rozvod je vo väčšine prípadov veľmi bolestivá udalosť, ktorá totálne zmení zaužívaný život. Hľadanie príčiny, výčitky, hnev, plač, samota.

Na druhej strane však rozvod znamená i skončenie zlej a smutnej kapitoly v živote človeka a nový začiatok. Niekedy je nevyhnutným, posledným a možno i najlepším riešením. Čo tak to poriadne osláviť?

Pozri aj: Čo muži neznášajú na ženách? Na odplašenie stačí naozaj málo

Rozvod

Zdroj: pinterest.com

Legálne slobodná

Rozvod je pre mnohých veľmi citovou a nepríjemnou záležitosťou. Veľa ľudí uprednostňuje samotu a vysporiadanie sa s novou situáciou pod teplou dekou alebo sediac na lúke pri babkinom dome. Väčšina z nás potrebuje čas, aby sa zo všetkého spamätali. Niektoré zase chodia normálne do práce a predstierajú, že sa ich to nedotklo a vlastne sa nič nestalo. Zložitejším a bolestivejším je rozvod, ak má pár deti.

Ak však máte priateľku, ktorá sa nevie dočkať, kedy sa odpúta a rozvedie, pripravte pre ňu veselú rozvodovú párty. Takáto oslava v kruhu najbližších nie je tiež zlým nápadom, ale naopak skvelým rozptýlením aj pre osoby, ktoré zavreté doma plačú a plačú.

Je to v poriadku?

Možno si pri čítaní tohto článku vravíte, že to nie je normálne, aby sa robila oslava pri príležitosti ukončenia niečoho tak seriózneho a vážneho, ako je manželstvo. Čudovali by ste sa, ako taká rozvodová párty dokáže človeka, ktorý sa rozvádza, rozptýliť a pozdvihnúť mu náladu. Mnoho ľudí je v depresiách a nedokáže sa spamätať. No a možno práve oslava, tanec a smiech s najlepšími  kamarátmi pomôže viac ako lieky od lekára. Nemusí to byť práve divoká noc so striptérom ako pri rozlúčke so slobodou. Je viacero spôsobov, ako môže taká rozvodová párty vyzerať.

Oslava rozvodu

Zdroj: pinterest.com

Ako zorganizovať rozvodovú párty?

Ak ste sa rozhodli, že zorganizujete oslavu pre rozvádzajúceho sa priateľa alebo kamarátku, tak máme pre vás niekoľko tipov.

  • Zvážte čas, kedy párty zorganizovať. Nechajte nejaký čas uplynúť po rozvode. Kamarátka potrebuje niekoľko týždňov na predýchanie a zvyknutie si na novú životnú situáciu, na presťahovanie.
  • Pozvite niekoľko priateľov a známych. Nie všetci však budú váš nápad považovať za vhodný, počkajte teda, koľko ľudí vám pozvanie potvrdí. Od toho sa budú odvíjať i ďalšie veci.
  • Či už ste sa rozhodli zorganizovať len malé stretnutie v reštaurácii, vo svojom dome, alebo niekde v klube, zabezpečte občerstvenie. Nemusíte hneď pripraviť trojchodovú večeru alebo čokoládovú fontánu. 
  • Je milé, ak hostia prinesú i nejaký dar. Nemusí to byť nič drahé. Možno sa vaša rozvádzajúca priateľka sťahuje do nového bytu či domu a musí si znova všetko zariadiť. Potešte ju nejakou praktickou vecou alebo jej kúpte knižku, kvet, permanentku na jogu.
  • Popremýšľajte tiež nad výzdobou, vtipnými hrami pre hostí, smiešnou tortou, pozvánkami, barom so sladkosťami. Skvelou voľbou je i tematická párty.

Neprehliadni: Sebarozvoj s koučkou: Ako na oživenie nadšenia zo seba? Skús 10 tipov

Rozvádzajúci sa pár

Zdroj: Shutterstock®

Rozvod je veľmi bolestivou časťou života a, pravdaže, nemá to so zábavou nič spoločné. Kto tým celým procesom neprešiel, nemá poňatia, čo to všetko zahŕňa a čím si človek musí všetkým prejsť.

Niekedy je však malé rozptýlenie tým, čo človek potrebuje. Obliecť si svoje najkrajšie šaty, uvoľniť sa, zatancovať si, dať si pohár obľúbeného vína, stráviť čas s najbližšími alebo najlepšími priateľmi – toto všetko mnohokrát pomôže prekonať dlhé chvíle samoty a výčitiek.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 01.10.19 06:00

ĽŠ
karma
100.00

Síce som sa so žiadnou ešte nestretla, no možno naozaj takáto oslava, tanec a smiech s najlepšími kamarátmi pomôže viac ako lieky od lekára.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní