Starbucks kávové kapsule: Jedinečný kávový zážitok v pohodlí domova

Starbucks kávové kapsule: Jedinečný kávový zážitok v pohodlí domova

Posedenie pri lahodnej káve v obľúbenej kaviarni je nateraz v nedohľadne. Vychutnať si jedinečný kávový zážitok môže každý z nás aj doma. Vďaka kávovým kapsulám alebo instatnej káve sa môže stať baristom každý. Chce to len trochu cviku a šikovnosti.

Starbucks VIA Ready Brew

Možno si poviete, že z instantnej kávy predsa nie je možné pripraviť lahodný nápoj. Všetko však záleží od správneho výberu kávy. Ideálnou voľbou je namiesto granulovanej instantnej kávy použiť mikromletú, napr. Starbucks VIA Ready Brew.  Jej obsah tvorí výber tých najkvalitnejších a zodpovedne pestovaných zŕn kávy arabica, ktoré sa pražia na stredný stupeň tmavosti. Následne je táto káva namletá, uvarená, koncentrovaná a sušená. Na záver je pridaná mikromletá zrnková káva, ktorá je namletá tak najemno, že sa v šálke rozpustí. Vďaka kombinácii instantnej a mikromletej kávy vzniká nápoj plný bohatej chuti a silnej arómy, ktorý môže byť skvelým základom aj pre lahodné cappuccino, ktoré si doma pripravíte jednoducho aj bez kávovaru s použitím frenchpressu.

Zohrejte si 350ml mlieka  a vlejte do frenchpressu. Vyťahovaním a stláčaním piestu vyšľaháte jemnú mliečnu penu. Obsah frenchpressu prelejte do väčšej šálky. V menšom pohári si pripravte espresso z instantnej kávy (1-2 sáčky instantnej kávy a 150ml horúcej vody) a vlejte ho do vyšľahaného mlieka. Výsledkom je lahodné cappuccino ako od profesionálneho baristu.

Na prípravu espressa môžete miesto instatntnej kávy, v prípade, že vlastníte kávovar na kapsuly, použiť práve kávové kapsuly. V tomto prípade sa vynára mnoho možností kávových zmesí, ktoré sa vyznačujú špecifickým chuťovým profilom. 

Pozri aj: Nové sezónne nápoje v Starbucks: Vychutnaj si zážitok s Blonde Roast

kávové kapsule

Zdroj: Starbucks

Kávové kapsuly Starbucks pre Nespresso sú dostupné v 5 variantoch:

Starbucks Blonde Espresso Roast je charakteristická svojou jemnosťou so sladkými tónmi. Táto špeciálna zmes káv z Latinskej Ameriky je starostlivo pražená, aby vynikli jej sladké a žiarivé tóny. Jemná a vyvážená káva zvýrazňuje sladkú chuť mlieka, vďaka čomu sú klasické nápoje z espressa extra jemné, bez nádychu stôp po pražení. Preto je výbornou voľbou napríklad pre cappuccino alebo latte.

Originálna PikePlace Roast má jemnú chuť s čokoládovými tónmi. Je to jemná a vyvážená zmes káv z Latinskej Ameriky. Vďaka jej chuti obsahujúcej tóny čokolády a pražených orieškov je ideálnou kávou, ktorú si môžete vychutnať kedykoľvek v priebehu dňa k svojmu obľúbenému dezertu.

Single-OriginColombia sa vyznačuje vyváženou chuťou s orieškovými tónmi. Je inšpirovaná kávovými farmami, odkiaľ získavame našu kávu. Vyvážená iskrivá chuť kávy s typickým orieškovým dozvukom je skvelou voľbou pre kávových fajnšmekrov.

Tradičná Espresso Roast je charakteristická svojou bohatou chuťou s karamelovými tónmi. Keď si vychutnáte základné Espresso v Starbucks, spoznáte dokonalú karamelizovanú sladkosť kávy. Bohatá a intenzívna chuť kávy je tak dobrá, že jej spôsob praženia je nezmenený desiatky rokov.

Táto kávová zmes je v kávových kapsulách dostupná tiež vo variante Decaf, čiže bez kofeínu.

Na základe svojich chuťových preferencií vďaka kávovým kapsulám môžete vychutnať jedinečný kávový zážitok v pohodlí domova. Nezabudnite sa svojimi kávovými variáciami pochváliť aj priateľom na sociálnych sieťach.

Aj počas tohto obdobia si môžete kapsuly Starbucks aj instantnú kávu Starbucks VIA Ready Brew kúpiť v Take Away okienku vo kaviarňach Starbucks na Hlavnom námestí a v OC Central v Bratislave.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 02.05.20 22:04

JK
karma
100.00

jedinečný kávový zážitok v pohodlí domova a určite skvelá chuť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní