Čím nahradiť mäso počas pôstneho obdobia? Spoľahni sa na tieto potraviny!

    • Zdieľaj:
- Čím nahradiť mäso?
2 z 5

2. Cícer

Veľmi známym a dobrým zdrojom bielkovín sú aj rozličné druhy strukovín. Spomenúť môžeme napríklad cícer, ktorý je skutočne zdravý a nemal by chýbať ani v jedálničku konzumentov mäsa. Obsahuje okolo 19 g bielkovín na 100 g potraviny. Okrem toho je cícer bohatý aj na vlákninu, vitamíny skupiny B či horčík, draslík a železo. Pripraviť z neho môžete množstvo rozličných chutných pokrmov. Tradične sa z neho pripravuje napríklad hummus, ktorý môžete konzumovať ako lahodnú a zdravú nátierku. Skvelá je i cícerová polievka či fašírky, ktoré razom nahradia tie mäsové. Rovnako treba do jedálnička zaradiť šošovicu, fazuľu či hrach.

Pozri aj: Yacon - je to TOP zdravá náhrada cukru? Odhaľ pravdu!

Zdroj: Shutterstock®

2 z 5