Cítiš sa pod psa? Daj si pozor na tieto príznaky vyčerpania!

Cítiš sa pod psa? Daj si pozor na tieto príznaky vyčerpania!

Zimné obdobie so sebou prináša množstvo rizík. Choroby, únava, či depresia na náš číhajú na každom rohu. Bežné práce, či klasické rutinné záležitosti sú pre nás často namáhavé, prípadne sa musíme presviedčať, aby sme ich urobili.

Najčastejšie príznaky vyčerpania sa však časom môžu zmeniť aj na niečo oveľa nebezpečnejšie. Pokiaľ sa necháme ovplyvniť únavou, prestaneme sa venovať svojmu zdraviu a podľahneme negatívam, môžeme riskovať oveľa viac ako len kruhy pod očami. Až dve tretiny žien sa podľa výskumov približujú k srdcovému infarktu práve vďaka namáhavému a stresovému dennému režimu. Ktoré prejavy nášho tela znamenajú aj niečo viac? 

Odporúčame: Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

ako sa prejavuje infarkt

Zdroj: Shutterstock®

Slabá pamäť, bolesti, či častá únava?

Slabý pitný režim, priveľa stresu, či napäté obdobie môžu spôsobiť aj zlý prietok krvi, čo zapríčiní zároveň aj slabý prísun kyslíka do srdca a mozgu. Môžete sa tak cítiť slabo a vaša pamäť nebude pracovať tak, ako obvykle.

Keď už sme pri tom srdci, zlý spánok, vyčerpanie a celkové zhoršenie stavu sa môže preniesť aj do bolestí. Spozornieť by ste mali najmä v prípade, ak máte pocit, akoby vám niekto sedel na hrudi, prípadne ak vám bolesť nepríjemne vystreluje do ramien, krku, či k čeľusti.

Pocit únavy po náročnom dni je normálny. Ak sa však cítite unavení aj vtedy, ak sa poriadne vyspíte a celý deň nič nerobíte, mali by ste zvážiť návštevu odborníka.

Rovnako to platí aj v prípade, ak sa potíte aj počas bežného dňa. Potenie sa pri menopauze, či cvičení je absolútne normálne. Nadmerné potenie, ktoré sa vymyká vášmu normálu, však stojí za vašu pozornosť.

Pozri aj: Už žiadna rozvarená kaša: Nauč sa, ako servírovať zemiaky originálne!

príčiny depresie

Zdroj: Shutterstock®

Milujete jedlo a zrazu ho neviete dať do úst? Robia vám problémy aj vône, ktoré ste doteraz milovali? Ak pociťujete náhle a neustále nevoľnosti, ktoré sa nezdajú ani vám, ani vášmu okoliu, navštívte lekára.

Vybehnete schody a máte pocit, akoby ste zabehli maratón? Neviete chytiť dych ani pri krátkej prechádzke? Nezanedbávajte príznaky, ktoré sa vám už na pohľad nezdajú normálne. Vaše telo vám vždy naznačí, keď s ním nie je niečo v poriadku.

Bude sa ti páčiť: Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

príčiny infarktu

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

POCIŤUJETE POČAS ZIMY VÄČŠIU ÚNAVU?

Odpovedalo 30 ľudí  

Áno, bývam častejšie unavený/a.
100%
Nie, únavu nepociťujem.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní