Dračia krv: Jeden z najsilnejších očistných prostriedkov

Dračia krv: Jeden z najsilnejších očistných prostriedkov

Poznáte dračiu krv? Názov tohto lieku síce nie je dvakrát poetický a príťažlivý, no výstižne nám pripomína jeho silu. Pretože presne taký je. Dračia krv je všestranným liekom, konkrétne čistou tmavočervenou  živicou zo stromu Croton lechleri. Známa je aj pod názvom drags imun. Dračia krv je jeden z najsilnejších očistných prostriedkov a my vám prezradíme, s čím všetkým dokáže človeku pomôcť.

Dračia krv je prírodný liek, ktorý mimoriadne účinne podporuje imunitný systém, bojuje proti vírusom, plesniam a baktériám. Je vhodná tak na vnútorné, ako aj vonkajšie použitie. Strom, z ktorého dračia krv pochádza, rastie v pralesoch južnej a strednej Ameriky. Už po narezaní vrchnej vrstvy kôry zo stromu vyteká sýtočervená živica, aj preto je nazývaný ako „strom, ktorý krváca“.

Táto rubínová miazga je mierne penivá, za čo môžu takzvané saponíny. Dorastá do výšky dvadsať až tridsať metrov a jeho miazgou – dračou krvou – sa už odpradávna liečili obyvatelia Mexika, Peru alebo Ekvádoru.

Pozri aj: Toto je prvá pomoc pri prejedení sa. Pomôž si prírodne!

ako posilniť imunitu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: flickr.com

Dračia krv je silný bojovník proti zápalom tráviaceho traktu, sleziny, žalúdka a čriev, pri žalúdočných vredoch aj Crohnovej chorobe. Už celé stáročia sa dračia krv využíva na liečbu úplavice a črevnej horúčky. Je napríklad až tridsaťkrát silnejšia, než penicilín. Tento vzácny amazonský produkt, dostupný aj na slovenskom trhu, zároveň účinne bojuje proti stafylokokovi a helikobacterovi.

Skvelé výsledky sa s dračou krvou dosahujú predovšetkým pri hojení rán. Paradoxne, práve dračiu krv využívali ľudia v minulosti na zastavenie krvácania a touto schopnosťou sa môže popýšiť aj dnes. Jednoducho sa ňou natrie krvácajúca rana, čím sa krvácanie zastaví a predíde aj infekciám. Miazga na rane veľmi rýchlo zaschne, čím vytvorí ochrannú vrstvu, akoby náhradnú kožu. Práve pre túto jedinečnú schopnosť mnohí dračiu krv nazývajú aj tekutým obväzom. Nuž a za túto superschopnosť vďačí dračia krv obsahu takzvaného taspínu. Dračia krv však zároveň pomáha zastaviť aj vnútorné krvácanie.

ako zastaviť krvácanie

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: flickr.com, pinterest.com

Dračia krv – kvapky pre zdravie kĺbov aj ústnej dutiny

Toto, takzvané peruánske zlato, má blahodarné účinky na zdravie kĺbov. Dračia krv vám pomôže aj pri problémoch ústnej dutiny, vredoch v ústach a aftoch. Tento unikátny liek tiež účinne zabojuje proti hemoroidom. Vraví sa, že rastliny, ktoré sa podobajú na nejakú časť tela, sú tými najlepšími liekmi práve tejto časti. Preto sa dračej krvi pripisuje taký veľký význam v súvislosti s krvou, krvnými cievami a všeobecne kardiovaskulárnym systémom. Nielenže miazga vyzerá ako krv, ešte aj listy stromu majú tvar srdca.

Neprehliadni: Poznáš liečivé účinky žihľavy? Je najvyšší čas prísť jej na chuť

čo pomáha proti aftom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: flickr.com, pinterest.com

Prípravok Dračia krv, zakúpený v špecializovanej predajni so zdravou výživou, obsahuje stopercentnú živicu stromu Croton lechleri, takže sa nemusíte obávať, že kupujete mačku vo vreci, teda riedenú šťavu. Samozrejme, neobsahuje žiadne konzervačné látky. Dajte tomuto superlieku šancu!

- Anketa

POZNÁTE DRAČIU KRV?

Odpovedalo 354 ľudí  

Áno, je to výnimočný liek
68%
Počula som o nej, ale osobne nepoznám
8%
Nie, je to pre mňa novinka
24%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Kelemenová 05.04.18 07:51

SK
karma
86.00

Jajjj musim sa smiat....u nas v obchode som minule zazrela na polici cervene vino a volalo sa ze Dracia Krv......podla tohto by to malo byt velmi dobrym a kvalitnym vinkom...len a by si ho niekto nepomylil s tymto najsilnejsim ocistnym prostriedkom.... potom by asi velmi ze dopadol....skor by mu uskodilo ako pomohlo

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 05.04.18 12:25

ĽŠ
karma
100.00

Už veľakrát som čítala o jej účinkoch, vďaka za článok, presvedčil!

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 05.04.18 13:43

JK
karma
100.00

Je to pre mňa novinka

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 05.04.18 23:11

karma
109.00

Ešte som nepočula o Dračej krvi...a zase som sa dozvedela niečo nové...je to všeliek.

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 06.04.18 13:53

karma
110.00

Ja som dračiu krv mala ako kadidlo a úspešne pomohlo. Kvapky poznám a majú široké využitie..sú známe aj pod menom Sagradin.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní