Máš doma Balea pleťový sprej AQUA? Nepoužívaj ho! Varujú DM drogerie

Máš doma Balea pleťový sprej AQUA? Nepoužívaj ho! Varujú DM drogerie

Úrad verejného zdravotníctva ako aj DM drogerie markt varujú pred nebezpečnou kozmetikou. Kým doposiaľ úrady varovali predovšetkým pred kozmetikou vyrobenou v zahraničí a kúpenou na zahraničných e-shopoch, ako je WISH, E-BAY alebo Aliexpress, dnes varujú aj pred kozmetikou dostupnou aj u nás. Ide predovšetkým o pleťový sprej, ktorý je určený na osvieženie pokožky, ktorý môže byť kontaminovaný!

Balea pleťový sprej AQUA – nepoužívajte ho, ale radšej vráťte!

Z dôvodu preventívnej ochrany spotrebiteľa je z trhu, a teda aj z predaja stiahnutý Balea pleťový sprej AQUA v baleniach 150 a 75 ml, bez ohľadu na číslo šarže alebo dátum výroby či minimálnej trvanlivosti. Daný sprej môže byť kontaminovaný baktériami, ktoré nemusia byť nebezpečné, no u ľudí s citlivou pokožkou môžu vyvolať infekcie.

„Nie je vylúčené, že vyššie uvedené produkty sú mikrobiologicky kontaminované. Pri vlastnej kontrole bolo zistené, že tieto výrobky obsahujú baktérie Burkholderia cenocepacia, ako aj Ralstonia pickettii. Zdravotné riziko je minimálne, avšak pre ľudí s citlivou pokožkou alebo s nízkou imunitou môže použitie produktov spôsobiť infekciu. Z toho dôvodu sme sa ich rozhodli preventívne stiahnuť z predaja.“ Uvádzajú DM drogerie markt na sociálnej sieti Facebook.

Predmetný sprej je vhodné vyhodiť do koša alebo vrátiť späť do predajne, kde vás vyškolený personál oboznámi s postupom vrátenia daného tovaru. Ak daný sprej máte doma a využívate ho na osvieženie pokožky, tak ho radšej nepoužívajte, aby ste predišli ďalším problémom a komplikáciám.

Zdroj foto - úvodná: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 11.12.21 06:27

ĽŠ
karma
100.00

Žiaľ, podobných výrobkov je naozaj dosť.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní