Oslaďte si život javorovým sirupom

Oslaďte si život javorovým sirupom
  • 22.04.2015
  • Lucia Hausknechtová

Javorový sirup môže byť skvelou náhradou v kuchyni za čoraz menej obľúbený biely cukor.

Toto 100% prírodné sladidlo známe najmä ako kanadská špecialita, vám osladí každý zákusok a koláče na nepoznanie. Okrem sladkej chuti a príjemnej vône, má tiež pozitívny vplyv na naše zdravie a obsahuje mnoho minerálnych látok. 

Výroba javorového sirupu

Javorový sirup sa vyrába netradičným spôsobom, konkrétne z javorovej "šťavy". Do javora cukrového sa vyvŕta diera, z ktorej sa potom zbiera miazga. Tá sa následne ďalej spracúva, aby z nej vznikol javorový sirup, aký poznáme z obchodov. Výroba takéhoto sirupu je drahá a na získanie 1 litra sirupu je potrebných 40 litrov miazgy.

Odporúčame prečítať: Doprajte si kvalitné mäso, vieme ktoré to je

Výroba javorového sirupu

Zdroj: Shutterstock®

Skvelá náhrada bieleho cukru

Javorový sirup je bohatým zdrojom mangánu a zinku, ktorého obsahuje až 42%. Mangán sa podieľa na tvorbe interferónu, dôležitej protivírusovej látky, účinnej proti vzniku niektorých nádorov, a zinok podporuje správnu produkciu hormónov.

Táto prírodná tekutina obsahuje taktiež vápnik, draslík, železo, horčík a vitamín D. Je vhodný na posilnenie imunity, zníženie cholesterolu, pri tvorbe bielych krviniek a ako prevencia aterosklerózy a rakoviny. 

Odporúčame prečítať: Šošovica, ktorá vyrieši problémy s nadúvaním

Čaj

Zdroj: Shutterstock®

Uprednostniť kvalitu

V obchodoch často nájdete viacero druhov javorového sirupu, ktoré sa líšia cenou. Nekupujte lacné náhrady. Sirup musí byť riadne zabalený, obal musí obsahovať zloženie, a teda pravý javorový sirup. Uprednostnite výrobky pôvodom z Kanady. 

Javorový sirup v dnešnej dobe nájdete v každom obchode so zdravou výživou, no čoraz častejšie sa vyskytuje aj v supermarketoch. Použiť ho môžete nielen do koláčov či palaciniek, ale aj ako sladidlo do mlieka a čaju

Odporúčame prečítať: Nie všetky "éčka" sú škodlivé

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anna Kristova 10.12.16 12:12

AK
karma
100.00

len keby nebol taký drahý

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní